Onlangs pennaalden besteld en hierover voorsf contact gehad met Zilveren Kruis.De naalden vooraf betaald aan apotheker en deze de volgende dag ontvangen.Bij Zilverenkruis werkt het andersom!! Vooraf c... Ver mais
Leia as opiniões dos outros
Na het overlijden van mijn vader bleek er nog een onbetaalde factuur van zorgverzekeraar te zijn. Deze bleef onopgemerkt omdat het adres waar de brief naar toe ging niet meer bewoond werd door mijn va... Ver mais
Deze review gaat over de zelfzorg app. Bij gebrek aan psychologische hulp de app geprobeerd. Deze sluit totaal niet aan als je serieuze klachten heb. Zoals de opmerkingen na de test iedereen slaap... Ver mais
Vandaag ontving ik een e-mail met een voorstel voor onze zorgverzekering in 2026. Dat is goed. Helaas een naamloos voorstel. Geen informatie over de dekking. In de e-mail tevens wat links naar... Ver mais
Sem histórico recente de solicitação de opiniões
Não respondeu a opiniões negativas
Al jaren was ik hier verzekerd
Al jaren was ik hier verzekerd. Nooit klachten alles werd netjes vergoed. Tot vorig jaar. Maakten ze me zieker. Mijn arts werd niet vergoed meer. Hadden maling aan dat ik zirker werd. Iedereen met mijn ziekte kreeg niks meer vergoed. Het nare is vele met mijn ziekte hebben ook een einfeygrmaakt aan hun ziekte. Ik zit ook met papieren van euthanasie. Ben achteruit gegaan. Maar zit nu toch in nieuwe jaar. 10 maanden zonder hulp. Ik ben verwnderd van verzekering en hoop op hulp. Kan als goed is wel weer naar mijn arts. Of nu de schade hersteld kan worden ben ik blij, Beter word ik niet maar stabiel zijn hoop ik nog wel, spiertje bewaar ik wel. Maar niet dankzij zilveren kruis. Nare van datum ervaring is bijna hele jaar.
zilverenkruis wil graag dat je stopt…
zilverenkruis wil graag dat je stopt met roken. ze willen graag hulp bieden en vergoedingen
Maar ben je gestopt blijft de premie gewoon erg hoog bij zilverenkruis
ben zelf 9 jaar geleden uit mij zelf gestopt zonder hulp
geen moeite mee gehad Maar korting op de premie waar ik over gebeld heb ho maar
wel flink incaseren en verder niks
zo wie zo betaal je bij zilveren kruis voor veel dingen waar je nooit gebruik van /zal maken
En toch de premie voor 2026 flink verhoogd
is niet echt een mede denkende ziekenkosten verzekering
geld wolfen
dit is mijn ervaring met zilverenkruis
Iedere zorgverzekeraar weet dat je in…
Iedere zorgverzekeraar weet dat je in december meer calls krijgt. Sommigen bereiden zich daarop voor en zijn voorbereid. Zilveren Kruis is zo'n uitzondering. Ze melden rustig dat de wachttijd gewoon langer dan een half uur is. En krijg je een medewerker aan de lijn? Die verbreekt per ongeluk de verbinding. Even direct terugbellen zit er dan niet in bij het Zilveren Kruis. Ga nog maar eens een bijna 3 kwartier wachten zullen ze wel denken, of ga naar de concurrent! Ciao Zilveren Kruis!
Vergoeding?! Daar doen ze niet aan
Ik heb mij aanvullend met 2 sterren laten verzekeren. Ik betaal ontzettend veel geld iedere maand. Wat in de verzekering zou moeten vallen is 100 euro per kwartaal aan lenzen vergoeding. Ik heb het nu al 2 keer ingediend met alle informatie die ze willen en het blijft afgekeurd worden. Zelfs de opticien geeft aan dat ze absoluut niet begrijpen waarom dit gebeurd..
Zeer teleurstelleZeer teleurstellende ervaring met Zilveren Kruisnde ervaring met…
Zeer teleurstellende ervaring met Zilveren Kruis
Mijn ervaring met Zilveren Kruis is ronduit frustrerend. Ik heb het sterke gevoel dat er sprake is van selectieve en mogelijk etnisch getinte benadering in de manier waarop dossiers worden behandeld. Communicatie verloopt traag, onduidelijk en lijkt bij voorbaat wantrouwend, zonder transparante uitleg of onderbouwing.
Stay away from them
Of course, all insurance companies look for loopholes to avoid paying, but this is the first time I've seen an insurance company's system not work outside of the Netherlands. Because you can't access your own information without using a VPN, you can't request assistance from the hospital in emergency situations. Even when you do request it yourself, they wait until the end of the legal response period, then reject it, claiming there are missing documents. When you ask what's missing, they don't tell you, so you're stuck in a cycle. I hope that in the future, it will be legally revealed that what they did was wrong, and they will pay millions of euros in compensation and declare bankruptcy.
Absolutely useless
Absolutely useless. Do not ever subscribe to this insurance.
They find all the reasons possible to not reimburse you anything. Stay far away.
verschrikkelijk deze zorgverzekering
verschrikkelijk deze zorgverzekering, zodra je premie niet betaald word het overgedragen naar de incassobureau dan word je aangemeld bij het CAK
ik heb zilverenkruis toen gebeld en ze geven aan dat hun het niet doen, maar dat het automatisch gaat via hun computer systeem wat ik echt klare onzin vind.
ze doen hun werk echt helemaal niet goed.
de prijzen worden alsmaar hoger en er word letterlijk niks vergoed
ben erg ontevreden over zilverenkruis!!
door hun ben ik al jaren bij flanderijn
ze geven altijd aan dat zei niks doorsturen naar de incassobureau en dat het allemaal automatisch gaat wat ik tot de dag van vandaag een grote leugen vind
ik heb een regeling lopen bij flanderijn en ook bij hun wat niet klopt, want ze hebben mijn niet betaalde facturen overgedragen naar incasso bureau
ik betaal meestal me zorg elke maand netjes op tijd. het kan soms mis gaan wat heel normaal is
Financiële oplichters
Wij hebben de maandpremie op automatische incasso gezet. Echter schreven ze deze opeens niet meer af. Gevolg: brief van incassobureau Flanderijn met dikke kosten er boven op. (Achterstand van 3 maanden á €416 werd daardoor €1348!!!).
Je wint het niet dus dan maar een regeling.
Dan is alles in september afbetaald en denk je dat het weer verder kan met het oude. Betalen ging via het CJIB maandelijks dus dat zal ook wel stoppen. Zou je denken...
Nee hoor niks afgeschreven, de maandelijks CJIB brieven bleven komen waarvan de laatste vandaag 2 december. Dus ik ging het even checken hoe je dit weer weg krijgt en wat zie ik in de mail? 1 december mail van Flanderijn: €833 achterstand + kosten.
Waar dat bedrag vandaan komt geen idee. Op mijn Zilveren kruis staat ook niks.
Waarom wordt er ondanks dat in mijn account automatische incasso aan staat niks afgeschreven en waarom neemt Zilveren Kruis geen contact op per telefoon, mail of brief dat er betaald moet worden? Nee lekker direct afschuiven naar de deurwaarder met extra kosten zodat het jullie geen werk kost. Hoe breng je mensen de armoede in?
Echt qua communicatie het slechtste bedrijf wat er maar bestaat.
zoals elke criminele bedrijf heeft ZK…
zoals elke criminele bedrijf heeft ZK een eigen incasso bureau .GgN er wordt niet gecommuniceerd .notas verdwijnen gelijk naar de incasso bureau.een lekker verdienmodel boven op de verzekering .stelletje geldwolven .tfoeee op de politiek die .weet eiemand waar een kantoor van hun staat .ik trek het niet meer en moet gewoon een punt maken.we worden allemaal besodimieterd waar we bij staan .
WISTEN JULLIE DAT ALLE FRAUDE DOOR DEZE MENSEN ZELF WORDT GEDAAN ???het zijn criminelen.daarom doen ze ook niets aan!!
They told me that seeing a Huisarts in…
They told me that seeing a Huisarts in training with no physcological education or back ground was the same as seeing a proffessional psychologist that they were interchangeable. Zilveren Kruis was charged 10 000 euro for a few intake appointments which zilverern kruis said was treatment. I was charged for appointments I never had and Zilveren Kruis said it was legitimate after I made a complaint I never had the appointments that they were charged. Saying a huisarts in training is the same as seeing a physciologist is gaslightening. This is why everybody insurances goes up every year. That they dont care about illegimate bogus treatements.
Zilveren Kruis – Van zorgverzekeraar naar spamverzekeraar? Communicatie compleet ontspoord.
Ik ben al jarenlang klant bij Zilveren Kruis en heb altijd op tijd betaald.
Nooit problemen, nooit herinneringen, nooit gedoe. Zelfs na mijn ziekenhuisopname van 3 tot 5 maanden (de exacte duur ben ik kwijt… misschien Alzheimer Phase 1 🤷♂️) ging alles perfect.
Tot opeens niet meer.
📌 De kern van het probleem
Er zouden twee afschrijvingen mislukt zijn.
Prima, kan gebeuren. Maar dan verwacht je wel iets heel basaals: communicatie die aankomt.
Wat kreeg ik?
Geen brieven.
Geen sms.
Geen telefoontje.
Alleen e-mails — die vrolijk in mijn spamfolder zijn verdwenen.
En ja hoor: ook de herinneringen zaten daar.
📌 En dan: hoppa, direct naar een incassobureau
En die werken kennelijk met hetzelfde credo:
“Waarom post sturen als we ook kunnen hopen dat onze mail misschien, heel misschien, niet in de spam komt?”
Resultaat:
Incassokosten van een niveau waarbij je denkt dat ik een auto op afbetaling niet heb betaald.
📌 Juridisch klopt dit van geen kant
Volgens de Nederlandse wet (art. 6:82 & 6:96 BW):
Je komt pas in verzuim nadat je een deugdelijke ingebrekestelling hebt ontvangen.
Die MOET duidelijk en aantoonbaar zijn.
Een e-mail die in de spam belandt = niet aantoonbaar ontvangen.
Zonder geldige ingebrekestelling mag je géén incassokosten rekenen.
Kortom: de hele gang van zaken is juridisch discutabel en in strijd met wat een “zorgverzekeraar” aan zorgvuldigheid hoort te bieden.
📌 De ironie?
Ik heb jarenlang 100% zonder problemen betaald.
Maar dat telt kennelijk niets meer.
Eén algoritme die zegt “mail verstuurd” — en hop, je wordt administratief de incassomolen in gesleept.
📌 Mijn conclusie
Zilveren Kruis is op veel fronten prima, maar dit proces is gewoon slecht en onzorgvuldig opgezet.
Automatisering is handig, maar menselijke controle en post sturen bij signalen van miscommunicatie is geen luxe — het is een wettelijke plicht én gewoon normaal fatsoen.
Hopelijk pakt Zilveren Kruis dit op, want dit soort fouten kost klanten onnodig geld, stress en vertrouwen.
Klantservice weigerde hulp
Ik wilde dat de klantenservice mij hielp met het omzetten van mijn tandverzekering
Ik moest het zelf maar aanpassen op de website!
Ja daar kwam ik dus niet uit anders belde ik niet
Ik heb opgehangen en nu zijn ze een klant kwijt
Zorgafspraken weer niet rond!
Evenals voorgaande jaren zijn de zorgafspraken met mijn zorgverleners nog niet rond. Wel is de premie bekend, maar ik heb geen flauw idee waar ik aanspraak op kan maken.
ZK heeft moeite met de communicatie
Helaas een naamloos voorstel. Geen informatie over de dekking.
In de e-mail tevens wat links naar gerelateerde informatie op de website.
Het lukt mij vervolgens niet om uit een document van 112 pagina's te destilleren welke verzekering ik wil sluiten. Dat lukt niemand, denk ik.
Ik zou graag zien dat de communicatie meer klantgericht zou zijn.
De afhandeling van "normale" zorgkosten was het afgelopen jaar prima op orde.
Fraude melding
Ik kaart al 3 jaar fraude aan over de PGB van mijn zoon bij het Zilveren Kruis Zorgkantoor. Zwart op wit heb ik aangetoond dat er wordt gefraudeerd door zorgverleners. Ze doen er helemaal niets mee. De maatschappij geld word zo door de plee getrokken. Mijn zoon is hier de dupe van. Hij krijgt niet het zorg die hij hoort te krijgen
PAS OP VOOR DEZE OPLICHTERS.
PAS OP VOOR DEZE OPLICHTERS.
Ik post dit nog maar eens, om mensen in deze overstaptijd te waarschuwen, hoe wordt ik in een paar jaar, de grootste zorgverzekeraar van nederland ...zo dus....verzekerd voor tandheelkunde bij schade aan gebit na een ongeluk.
Zwaar ongeluk gehad met mijn scootmobiel, zilveren kruis vergoed niets want ze zien, achteraf, op oude foto's dat er een klein beetje afbraak is aan mijn gebit. Dus reparatie na mijn ongeluk zou lijden tot een verbetering volgens zilveren kruis, en dan hoeven ze niet mijn gebitsschade te vergoeden zeggen ze. Vandaar dat ze weigeren te betalen.Eindeloos contact en discussie gehad, met zilveren kruis en de klachtenafdeling van zilveren kruis, gewoon omdat ik de schaamteloze
oplichting niet kon begrijpen.
Uiteindelijk maar zelf betaald zo'n 7000 euro. Dus al mijn spaargeld weg.
Dus ben gewaarschuwd voor deze oplichterspraktijken.
Aan het lijntje houden-Superslecht
Superslechte afhandeling en houden mensen aan het lijntje. Zodra je een akkoord moet hebben, en de deadline nadert, krijg je precies 1 week voor het aflopen van de deadline een bericht dat je gegevens moet aanvullen of aanpassen, waardoor het termijn opnieuw ingaat. Zo stellen ze alles uit of verlengen ze, zodat ze niet over hoeven te gaan tot betaling. Piraterij noem ik het en kan niets anders verwoorden dan dit.
Zeer slechte communicatie
Geen heldere inhoudelijke uitleg.
Houdt zich niet aan de gedragscode zorgverzekeraars.
Antidateert brieven met twee weken
Zeer slechte communicatie…
Zeer slechte communicatie klantenservice.
Onbehulpzaam en onervaren medewerkers die niet normaal
kunnen communiceren.
Ik zou niet eens een ster geven.
Gelukkig is bijna december en kan ik naar andere verzekering maatschappij.