Innova Energie Opiniões

TrustScore: 4.5 em 5

4,4

Leia as opiniões dos outros

Classificada 5 em 5 estrelas

Innova denkt mee. Ik kreeg een brief van Liander dat ze mijn stroom gingen afsluiten omdat ik geen energiecontract had. Dat had ik wel, maar het leek in de verhuizing te zijn misgegaan. De klantenserv... Ver mais

Classificada 5 em 5 estrelas

Sima Solak is ontzettend goed in haar werk. Ze is zeer professioneel, behulpzaam en tegelijkertijd bijzonder vriendelijk. Ze neemt de tijd om alles duidelijk uit te leggen en zorgt ervoor dat je je al... Ver mais

Classificada 4 em 5 estrelas

De vrouw waar ik mee sprak, was deskundig. Had op nagenoeg alle vragen een passend antwoord. Top, nadien het gevraagde doorgelezen en bevatte, in cijfers, al het gevraagde. Bedankt hiervoor een dikke... Ver mais

Classificada 5 em 5 estrelas

Mevrouw luisterde aandachtig, stelde de juiste vragen en was behulpzaam. Onze lastige vraag (nieuw contract na overlijden partner) werd in 1x goed beantwoord. Dat maken we (helaas) niet vaak mee. Dus... Ver mais

Informações sobre a empresa

Informações de contacto

Excelente

TrustScore: 4.5 em 5

5 mil opiniões

Sem histórico recente de solicitação de opiniões

Respondeu a 89% das suas opiniões negativas

Geralmente responde dentro de uma semana

Todas as opiniões

1412 opiniões nos últimos 12 meses

Escreva uma opinião

Classificada 2 em 5 estrelas

Toch maar niet.....

Er wordt bij Innova heel erg veel met tarieven en welkomstpremie geschoven. Per dag wijzigen die bijna. De ene dag krijg je bij 3 jarig contract nog € 675,- volgende dag is dat € 525,- erg vreemd dus wel. Ik heb mijn voorlopige contract beëindigd en heb voor een andere energie maatschappij gekozen.

Beste Maarten,

Bedankt voor uw feedback.

Wij begrijpen dat het verwarrend kan zijn wanneer tarieven en welkomstpremies verschillen ten opzichte van een eerder gezien aanbod. Onze tarieven en acties zijn afhankelijk van de ontwikkelingen op de energiemarkt en kunnen daardoor wijzigen. Daarnaast worden onze tarieven in veel gevallen aan het begin van een nieuwe maand ook opnieuw vastgesteld.

Het kan daarom voorkomen dat een aanbod dat op een bepaald moment beschikbaar is, op een later moment niet meer geldt of is aangepast. Wij streven er altijd naar om hierover zo transparant mogelijk te communiceren.

Jammer om te horen dat u uiteindelijk heeft besloten voor een andere energieleverancier te kiezen. Wij respecteren uiteraard uw keuze en danken u voor uw interesse in Innova Energie.

Mocht u in de toekomst opnieuw op zoek zijn naar een energieleverancier, dan bent u van harte welkom om ons aanbod nogmaals te bekijken.

Correcte behandeling

Zoals altijd, vriendelijk, duidelijk en helder betreffend antwoorden op vragen. Beschaafd en al jaren meer dan tevreden.

1 de julho de 2026

Beste Pip,

Hartelijk dank voor de positieve review en de 5 sterren!

Wij waarderen het enorm dat u de tijd en moeite neemt om een review te plaatsen.

Uitstekende en vriendelijke service

De medewerker heeft mij vriendelijk en duidelijk geholpen. Alles verliep vlot en mijn vragen werden goed beantwoord.

Beste Muhammet Boz,

Hartelijk dank voor het positieve bericht en de 5 sterren!

Wij zijn blij te vernemen dat u het contact met onze klantenservice als zeer kundig ervaart!

Classificada 5 em 5 estrelas

Ik was prima geholpen door een zeer…

Ik was prima geholpen door een zeer vriendelijke medewerkster, blij mee!

Beste John Venema

Hartelijk dank voor het positieve bericht en de 5 sterren!

Wat fijn om te horen dat u het contact met onze klantenservice als positief heeft ervaren.

Classificada 5 em 5 estrelas

Duidelijk geholpen door vriendelijke…

Duidelijk geholpen door vriendelijke mevrouw

Beste Rita van der Woude,

Hartelijk dank voor uw positieve review en de 5 sterren!

Wij zijn erg blij om te vernemen dat u tevreden bent over onze dienstverlening. Indien wij nog iets voor u kunnen betekenen, vernemen wij dat graag van u.

Classificada 5 em 5 estrelas

Vriendelijk en goed geholpen !

Beste de Ruijter,

Hartelijk dank voor uw positieve review!

Wij zijn erg blij dat u uw mening met ons deelt en dat u een positieve ervaring heeft.

Fijn geholpen aan de telefoon

Fijn geholpen aan de telefoon

Beste Tamara Beukelman,

Classificada 4 em 5 estrelas

Keurig en netjes geholpen door de dame…

Keurig en netjes geholpen door de dame aan de lijn.

Beste Pierre P.,

Hartelijk dank voor het delen van uw mening!
Wat fijn om te vernemen dat u tevreden bent over onze dienstverlening. Wij waarderen het enorm dat u de tijd en moeite neemt om hier een review over te plaatsen.

Vriendelijke behulpzame mevrouw

Vriendelijke behulpzame mevrouw . Uitstekend geholpen

Beste Kitty de Leeuw,

goede uitleg gekregen

goede uitleg gekregen

Beste Otto_van_den_Bor,

Hartelijk dank voor uw positieve review en de 5 sterren!

Vriendelijke medewerker

Vriendelijke medewerker, neemt de tijd en prettige stem.

Beste Jos,

Classificada 4 em 5 estrelas

Opzegging ivm gasloos prima afgehandeld

Prima afhandeling na opzegging van had contract. Vriendelijke dame en erg behulpzaam.

Beste vroemvroem1,

Hartelijk dank voor uw positieve review!

Perfect bereikbaar

Perfect bereikbaar. Geen wachttijd. Werd vriendelijk, snel en zakelijk geholpen.

Beste J.M,

Classificada 5 em 5 estrelas

Hele plezierige communicatie en rustige…

Hele plezierige communicatie en rustige klantgerichte houding van Nurhan Hasancebi. Probleem opgelost. Well done.

Beste Kees Daniels,

Hartelijk dank voor het positieve bericht en de 5 sterren!

Wat fijn om te horen dat u de communicatie als prettig heeft ervaren en tevreden bent over de klantgerichte aanpak van collega Nurhan. Wij vinden het belangrijk om onze klanten op een rustige, duidelijke en persoonlijke manier te helpen, dus het is geweldig om te lezen dat dit door u zo is ervaren.

Daarnaast zijn wij blij dat uw probleem naar tevredenheid is opgelost. Wij zullen uw complimenten zeker doorgeven aan onze collega.

Classificada 1 em 5 estrelas

Lees alle kleine lettertjes want je wordt opgelicht!

Laatste aanvulling. Ik kreeg deze mail. Lees hem en besluit dan of je ooit klant wil worden bij Innova. Ze willen geen geschillencommissie erbij want dan gaan ze iedereen moeten terugbetalen.

----

Hartelijk dank voor uw e-mail.

Wij stellen voor om uit coulance een creditnota op te maken voor het betreffende bedrag van € xxxxx. Graag ontvangen wij uw bevestiging dat u akkoord gaat met deze oplossing en dat u geen verdere stappen richting de Geschillencommissie of andere instanties zult ondernemen.

Wij vertrouwen erop dat deze oplossing de kwestie op een prettige en correcte wijze afhandelt en hopen hiermee uw zorgen volledig weg te nemen.

Na ontvangst van uw akkoord zullen wij direct overgaan tot het uitvoeren van deze actie.

Ik hoop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

-----
Aanvulling na reactie Innova op deze review:

Ergens verscholen in de algemene voorwaarden staat dat er een korting mogelijk is. Maar dat wordt niet gemeld bij afsluiten of bij de veelgestelde vragen op de site! Verstopt op een plek waar ze zeker weten dat een nieuwe klant het niet leest, daar staat het. Ik heb mijn volledige contract uitgediend en toch moet ik nu de bonus deels terugbetalen. Onderstaande reactie is duidelijk. Doe er als potentiele klant je voordeel mee! Innova denkt boven de wet te staan. Meldig ACM is gedaan. Ook Radar getipt. Als klanten samen opstaan worden ze hopelijk een keer gestopt.

-- hieronder originele review --
Oplichters, anders kan ik het niet noemen!
Bij afsluiten beloven ze je een loyaliteitsbonus. Die krijg je ook na afloop van je contract. Echter een maand later, als je alles al betaald hebt en al lang en breed bij een andere aanbieder zit, krijg je een naheffing om een deel van je bonus terug te betalen omdat je minder gas hebt gebruikt. Hoezo dan opeens?
Ik persoonlijk heb inderdaad 10% minder gas gebruikt maar 90% meer elektra (door een elektrische auto). Echter alleen het mindere gasverbruik heeft invloed op de bonus. De extra elektra werkt niet positief mee terwijl ze veel meer aan mij verdient hebben dan ik bij aanvang contract heb opgegeven. Sowieso kun je alleen een mindering krijgen: bij meer verbruik krijg je er niks bij. Altijd in het nadeel van de klant.
De voorwaarden zijn ergens opgenomen in de kleine lettertjes, maar worden absoluut niet duidelijk weergegeven bij afsluiten! Je moet alle pagina's goed doornemen!
Tenslotte: ze schijven het bedrag gewoon af van je rekening, ook als ze geen automatische incasso meer hebben!

Beste Reiziger,

Hartelijk dank voor uw review.

Bedankt voor uw review. We begrijpen dat het vervelend is om na afloop van uw contract nog een aanvullende factuur te ontvangen.

De loyaliteitsbonus is gebaseerd op het verbruik dat bij het afsluiten van het contract is opgegeven. Wanneer bij de jaar- of eindafrekening blijkt dat het werkelijke verbruik hiervan afwijkt, kan de bonus volgens de actievoorwaarden naar rato worden aangepast. Als deze correctie pas na de eindafrekening kan worden verwerkt, ontvangt u hiervoor een aanvullende factuur.

Omdat wij op basis van uw review uw situatie niet kunnen controleren, kijken wij dit graag samen met u na. U kunt hiervoor op werkdagen tussen 09:00 en 17:00 uur contact met ons opnemen via 070 301 66 10.

Classificada 5 em 5 estrelas

medewerker heeft snel en deskundig ijn…

medewerker heeft snel en deskundig ijn vraag beantwoordt

Beste N. Hakani,

Classificada 4 em 5 estrelas

Aan te bevelen ja, wel verbeter mogelijkheden

Een jaar geleden overgestapt naar Innova Energie. Alles keurig geregeld en tevreden klant tot en met aan het einde. Eindnota tijdig en ook de betaling terug na 3 weken. Compliment. Kan je voor deze leverancier kiezen? Naar mijn mening wel. Zijn er verbeterpunten? Ja zeker. Contact met klantenservice via email verloopt traag of er komt geen antwoord. Wacht nu nog op een antwoord. Bellen gaat beter, geen lange wachttijden en vriendelijke medewerkers. Ook daar een uitzondering toen de medewerker mij verweet de uitleg niet te willen begrijpen, terwijl ik het oprecht niet begreep! Wat innova ook doet is, als het contract al is beëindigd de vooruitbetaling over de maand waarin je al een nieuwe leverancier hebt, toch nog wordt geïnd. Ervaarde ik als bijzonder en kan volgens mij simpel anders. Betaling terug dan wel weer sneller dan de meeste andere energie leveranciers.

Beste Joop Heppe,

Hartelijk dank voor het delen van uw mening!

Classificada 1 em 5 estrelas

Ik ben de zoveelste met klachten over…

Ik ben de zoveelste met klachten over de correctie op de bonus omdat ik 11% minder gas verbruikt heb dan ingeschat. In de actievoorwaarden wordt het inderdaad vermeld. Maar wie neemt alle voorwaarden volledig door? Dus een tip: geef een lager verbruik op waardoor het voorschotbedrag lager wordt en verhoog na ingang van de levering het voorschotbedrag om bijbetaling te voorkomen.

Beste Theo,

Bedankt voor uw review. Wij begrijpen dat het vervelend is wanneer u na beëindiging van uw contract nog een aanvullende factuur ontvangt.

De aanvullende factuur heeft betrekking op een correctie van de loyaliteitsbonus. Deze bonus wordt berekend op basis van het bij aanvang opgegeven jaarverbruik. Wanneer uit de jaar- of eindafrekening blijkt dat uw werkelijke verbruik hiervan afwijkt, kan de bonus conform de actievoorwaarden naar rato worden aangepast. Het eventueel te veel uitgekeerde bedrag wordt vervolgens gecorrigeerd.

Omdat wij op basis van uw review niet kunnen vaststellen wat er in uw situatie is gebeurd, kijken wij dit graag voor u na. U kunt hiervoor op werkdagen van 09:00 tot 17:00 uur contact met ons opnemen via 070 301 66 10.

Classificada 5 em 5 estrelas

Als je een probleem hebt dan wordt je…

Als je een probleem hebt dan wordt je door die mensen heel goed geholpen.

Beste Wim van Hooff,

Echt een zootje

Echt een zootje, ik krijg een correctie op een welkomstbonus. Mijn verbruik heb ik volgens de eigen tools van Innova berekent om vervolgens een factuur van 268 euro te krijgen. "Wij geloven in eerlijkheid en transparantie, niet in kleine lettertje" - aldus de woorden van Innova. Niets van waar dus.

Edit 30-6:
Het feit dat jullie niet eens de moeite hebben genomen om de naam aan te passen vanuit deze schijnbaar "standaard-reactie" (ik heet geen Paul nee) maakt dit antwoord niet veel beter.

Nogmaals, jullie eigen tools zijn gebruikt om het verbruik te berekenen. Daarbij is er ook gewoon een digitale meter die jullie uit kunnen lezen. Nee Innova, echt zwaar ondermaats dit.

Beste Paul,

Hartelijk dank voor uw review.

We begrijpen dat het vervelend en verwarrend kan zijn om na het beëindigen van uw contract een aanvullende factuur te ontvangen, zeker wanneer uw werkelijke verbruik lager was dan vooraf ingeschat.

Graag leggen we kort uit waarom u deze factuur heeft gekregen. In de Actievoorwaarden van de Loyaliteitsbonus staat dat de hoogte van de bonus wordt gebaseerd op het door u opgegeven verbruik. Als het daadwerkelijke verbruik hiervan afwijkt, mag de bonus evenredig worden aangepast op de jaar- of eindnota. Wanneer dit verschil pas na de eindafrekening duidelijk wordt, kan dit via een aanvullende factuur worden gecorrigeerd.

De correctie werkt eenvoudig: we berekenen het percentage waarmee uw werkelijke verbruik lager was dan uw opgegeven verbruik, en datzelfde percentage wordt toegepast op de ontvangen loyaliteitsbonus. Het te veel uitgekeerde deel wordt dan teruggevorderd.