Innova denkt mee. Ik kreeg een brief van Liander dat ze mijn stroom gingen afsluiten omdat ik geen energiecontract had. Dat had ik wel, maar het leek in de verhuizing te zijn misgegaan. De klantenserv... Ver mais
Leia as opiniões dos outros
Sima Solak is ontzettend goed in haar werk. Ze is zeer professioneel, behulpzaam en tegelijkertijd bijzonder vriendelijk. Ze neemt de tijd om alles duidelijk uit te leggen en zorgt ervoor dat je je al... Ver mais
De vrouw waar ik mee sprak, was deskundig. Had op nagenoeg alle vragen een passend antwoord. Top, nadien het gevraagde doorgelezen en bevatte, in cijfers, al het gevraagde. Bedankt hiervoor een dikke... Ver mais
Mevrouw luisterde aandachtig, stelde de juiste vragen en was behulpzaam. Onze lastige vraag (nieuw contract na overlijden partner) werd in 1x goed beantwoord. Dat maken we (helaas) niet vaak mee. Dus... Ver mais
Informações sobre a empresa
Informações de contacto
Oude Middenweg 85, 2491 AC, Den Haag, Holanda
- 070-301 66 10
- klantenservice@innovaenergie.nl
- innovaenergie.nl
Sem histórico recente de solicitação de opiniões
Respondeu a 89% das suas opiniões negativas
Geralmente responde dentro de uma semana

Resposta da Innova Energie
Mdw weet waar ze over praat
Mdw weet waar ze over praat, zeer vriendelijk te woord gestaan en goed advies meegegeven

boevenbedrijf lokken met welkomstbedrag
Weer het zoveelste boevenbedrijf, lokken met een welkomstbedrag van €95 en deze terugvorderen omdat ik minder ben gaan verbruiken. Nooit meer Innova..!

Resposta da Innova Energie
Ga hier niet mee in zee ze beloven lage…
Ga hier niet mee in zee ze beloven lage prijzen maar na de eindafrekening (dan is alles verrekend) sturen ze nog een rekening 180 euro omdat je volgen hun te weinig verbruikt (kleine letters) trap er niet in ze lijken goedkoop maar als je niet genoeg gebruikt. Sturen ze nog een rekening na

Resposta da Innova Energie
Profesioneel én empathies een…
Profesioneel én empathies een ingewikkelde kwestie opgepakt en uitgezocht. Daarna teruggebeld en aangegeven hoe e.e.a. Nu geregeld is. Goede actie

Resposta da Innova Energie
Duidelijke uitleg gekregen over mijn…
Duidelijke uitleg gekregen over mijn vraag.

Resposta da Innova Energie
Onjuiste informatie vooraf over terugleverkosten
Ten tijde van het sluiten van het contract via Independer krijg je een kort overzicht van de kosten en de loyaliteitsbonus (€ 350) als je twee jaar blijft. De kosten wegens teruglevering stonden vermeld als € 40,15.
Wat bleek na het eerste jaar? De terugleverkosten waren € 605!
Stond niet op het eerste overzicht van de belangrijkste kenmerken van het contract maar wel verborgen in de Productvoorwaarden.
Niet eerlijk dus.

Altijd zeer betrouwbaar!
Zoals altijd zeer betrouwbaar en je wordt vriendelijk en zakenkundig te woord gestaan samen mijn maandbedrag aangepast en een afspraak gemaakt voor het einde van het jaar, omdat in 2027 mijn contract afloopt! Ben ook erg tevreden met Innova al sinds 2014!

Resposta da Innova Energie
Net als bij vele anderen worden wij ook…
Net als bij vele anderen worden wij ook gestraft voor het energie-zuinig omgaan met de middelen die we hebben.
Eerst een loyaliteitsbonus uitkeren, en daarna nog een factuur sturen, omdat we te weinig gebruikt zouden hebben.
Beste mensen, laat dit een waarschuwing zijn, en ga geen contract aan met dit bedrijf!

Resposta da Innova Energie
LET OP: Je welkomstbonus wordt je afgenomen..
Nadat de jaarafrekening was opgemaakt kwam ca 2 maanden later een aanvullende factuur als negatieve correctie op de welkomstbonus omdat we net te weinig gas hadden verbruikt..
Ten eerste: Erg vervelend dat ze achteraf na het opstellen van de jaarafrekening daarmee komen.
Ten tweede: Pas nadat ik definitief had opgezegd.
Ten derde: De hoogte van de bonus was 1 van de belangrijkste redenen om voor Innova te kiezen.
Had ik dit van te voren geweten dan:
- Had ik voor een ander gekozen (waarom mag dit eigenlijk)
- Had ik mijn verwacht verbruik veel lager gesteld (of krijg ik dan ook een negatieve correctie op de welkomstbonus).
Waarom mag dit eigenlijk?

Bij Innova geldt
Bij Innova geldt: hoe meer je bespaart, hoe meer je betaald. Dit klinkt heel onredelijk, maar het is het businessmodel bij Innova. Dus lees niet de kleine lettertjes maar kies voor een andere energieleverancier. Het aangeboden energiecontract komt niet in de buurt van de werkelijke veel hogere kosten achteraf.

Resposta da Innova Energie
Innova bedient zich van oneerlijke handelspraktijken
Het ligt niet in mijn aard om bij elk wissewasje in de pen te klimmen, maar ik voel mij nu toch genoodzaakt om mensen voor de energieleverancier Innova te waarschuwen.
Ik heb via een vergelijkingssite medio 2024 gekozen voor een energiecontract van een jaar bij Innova. Op de site werd een cashback beloofd van 450,- onder de voorwaarde dat je het contract niet tussentijds zou beëindigen. Schijnbaar geen vuiltje aan de lucht. Ik heb toen, met in het achterhoofd de aanschaf van een warmtepomp, enkele proefberekeningen met verschillende gasverbruiken ingevoerd, maar dit gaf geen wijziging in de cashback van 450,-. Echter, anderhalf jaar later en 3 maanden na de eindafrekening komt er een factuur inzake de terugvordering van maar liefst 73% van de cashback. Reden: ik had minder gas verbruikt ten gevolge van de aanschaf van een warmtepomp. Dat de cashback gerelateerd was aan het gasverbruik, bleek uit de kleine lettertjes van 1 van de maar liefst 7 bijlagen, die met het contract waren meegekomen. In het hoofddocument met de prijsafspraken wordt daar met geen woord over gerept.
Uiteraard heb ik geageerd en Innova beticht van oneerlijke handelspraktijken door sneaky zo’n belangrijk prijsaspect te verstoppen in een lawine aan kleine lettertjes. Tevens wordt hiermee verduurzaming genadeloos afgestraft. Antwoord van Innova: het is mijn verantwoordelijkheid om het lezen van de kleine lettertjes te negeren; Innova heeft mij ‘duidelijk geïnformeerd’. Ik ken daarentegen geen mens die zoveel tekst gaat lezen bij het afsluiten van een contract en op zoek gaat naar prijsafspraken die mogelijk sneaky zijn verborgen in de kleine lettertjes. Ook medewerkers van Innova zelf zeiden dat niet te doen. Je perceptie is ook dat prijsafspraken in het hoofddocument staan en dat verduurzaming wordt gestimuleerd in plaats van beboet. Bovendien benadrukte Antoinette Hertsenberg in een uitzending van Radar over HEM dat alle prijsafspraken in het hoofddocument moeten staan, verwijzend naar jurisprudentie m.b.t. eerder gevoerde rechtszaken.
Tijdens een gesprek met een jurist van de ACM werd ook door hem beaamd dat de werkwijze van Innova laakbaar is. Ook de CEO van de vergelijkingssite heb ik benaderd met de vraag hoe het kan dat je niet van tevoren, dus tijdens het maken van je keuze, wordt geïnformeerd. Je bent feitelijk appels met peren aan het vergelijken, omdat andere leveranciers zich niet bedienen van dergelijke achterbakse praktijken. Die vond de gang van zaken eveneens zeer laakbaar en heeft Innova om opheldering gevraagd. Hij kwam echter ook geen steek verder.
Ik heb de kwestie voorgelegd aan de Geschillencommissie Energie. Daar werd ik geconfronteerd met een stuitende vooringenomenheid tijdens de zitting. Het was bij de samenvatting van het geschil door de voorzitter aan het begin van de zitting al duidelijk dat de cie. op de hand van Innova was. Aan mijn bezwaren werd gewoon voorbijgegaan. In tegenstelling tot de ACM vindt de Geschillencommissie Energie dat Innova correct heeft gehandeld. De juridische onderbouwing werd tijdens de zitting door de voorzitter zelfs geprezen. Ik had volgens de cie. de tijd moeten nemen om de kleine lettertjes te lezen.
Ik kan nu uit eigen ervaring (zoals vele anderen op Trustpilot dat al eerder hebben gedaan) onderschrijven dat de partijdige cie. een verlengstuk is van de energieleveranciers.
Nadat ik de zaak heb aangemeld bij de Geschillencommissie, heb ik op verzoek van die cie. het factuurbedrag zo snel mogelijk in een depot gestort. Daar heeft Innova ook kennis van genomen zoals uit de stukken, ingediend bij de cie., is gebleken. Om mij een hak te zetten, hebben zij mij daarna toch aangemeld bij instanties als een wanbetaler. Je wordt daarvan namelijk door overheidsinstanties via een brief in kennis gesteld. Ik sta nu te boek als een wanbetaler, terwijl ik nog nooit iemand een cent tekort gedaan heb. Zie dat maar eens ongedaan te maken. Deze smerige werkwijze past naadloos bij de bedrijfsvoering van Innova.
Bij dezen wil ik benadrukken dat partijen als Innova, net zoals HEM, geen bestaansrecht hebben. Zij bedienen zich van oneerlijke handelspraktijken. Ga niet met deze energieleverancier in zee. Tevens heeft het geen zin om een eventueel geschil aan de Geschillencommissie Energie voor te leggen.

Resposta da Innova Energie
Onterecht Heel hoog maand tarief berekenen bij verlenging
Heel hoog maand tarief berekenen terwijl bij aangaan van contract duidelijk was wat het maandbedrag zou moeten zijn ik betaalde dat namelijk al 12 maanden.bij het verlengen van het contract hebben ze ineens met 100 euro het termijn verhoogd. Uit de jaar berekening blijkt dat ik juist veel te veel heb betaald en dus geld terug moet ontvangen.
Erna kunnen ze het niet meer terugdraaien en word je dus gedwongen veel teveel te betalen.
Personeel ongemotiveerd en geeft de indruk geen moeite te doen om het recht te zetten. Kortom geen klantvriendelijkheid en kan leiden tot hoge maandlasten

Resposta da Innova Energie
Super vriendelijke dame en juist…
Super vriendelijke dame en juist behandeld tot betrekking van mijn vraag .

Goed en snel geholpen
Een paar goede telefonische ervaringen gehad met de klantenservice. Heel behulpzaam!

Resposta da Innova Energie
Zeer snel geholpen met de juiste…
Zeer snel geholpen met de juiste informatie

Prettig klantvriendelijk contact
Klantvriendelijk, zakelijk en to the point

Mee denken
Mee denken, professioneel, transparant en vriendelijke personeel.