Lease A Bike Nederland  Opiniões

TrustScore: 4.5 em 5

4,6

Leia as opiniões dos outros

Classificada 5 em 5 estrelas

Ik was de eerste van ons bedrijf(per 28-9-26 het fietsplan voor de medewerkers beschikbaar) die gelijk gebruik maakte van het aanbod en binnen twee dagen was alles (fiets besteld en dag later geleve... Ver mais

Classificada 4 em 5 estrelas

De lease mogelijkheid die ze bieden is prima. Alleen laat de website te wensen over. Daar lopen Nederlandse en Engelse teksten door elkaar. En de hele menu structuur is hier en daar een beetje rom... Ver mais

Classificada 5 em 5 estrelas

Bedankt Lease a Bike. Voor mij is het heel simpel met de aanvraag/ goedkeuring bij mijn werkgever om een fiets te gaan leasen was het al een heel eind geregeld. Daarna kreeg ik het ticket met een code... Ver mais

Classificada 5 em 5 estrelas

Leasen kent naast gemak ook altijd een "saaie" kant met veel papierwerk, regeltjes en voorwaarden. Ook bij Lease A Bike heb je hiermee te maken, maar het valt mij op dat ze dit heel goed begrijpen.... Ver mais

Informações sobre a empresa

Wij zijn Lease a Bike. Geboren uit liefde voor mensen en fietsen. Voor ons is een fiets niet zomaar een vervoermiddel. Voor ons is een fiets een manier om te genieten van het leven en goed te doen. Onze missie? Heel werkend Europa inspireren en activeren om op hun droomfiets te stappen. Zo dragen wij bij aan de gezondheid, het geluk en het welzijn van werkend Europa. Al ruim 65.000 tevreden bedrijven werken met ons samen.

Informações de contacto

Excelente

TrustScore: 4.5 em 5

608 opiniões

Sem histórico recente de solicitação de opiniões

Respondeu a 66% das suas opiniões negativas

Geralmente responde dentro de duas semanas

Todas as opiniões

332 opiniões nos últimos 12 meses

Escreva uma opinião

Classificada 1 em 5 estrelas

Een fietsdiefstal die (niet) verzekerd was

Een fietsdiefstal die verzekerd was, kost mij aan het eind van mijn lease honderden euro's extra. Zo blijkt dat te werken bij Lease a Bike Nederland.

De feiten:
- Ik lease 3 jaar (36 maanden) een Veloretti met aanschafprijs € 3.398,90 via mijn werkgever, inclusief service én verzekering, € 127,71 bruto per maand.
- Helaas werd vorig jaar de fiets gestolen: op slot ART3, uit een afgesloten stalling.
- Netjes gemeld, de verzekering dekte het, geen eigenrisico.
- Als vervanging koos ik bewust een góédkoper model namelijke Flyer met een aanschaf van € 2.643,77.
- Aan het einde van de looptijd is het gebruikelijke overname-aanbod 20% van de oorspronkelijke prijs.
- Ik krijg een aanbod van 35%, oftewel € 1.189,62. (45% van de prijs van de Flyer)

Natuurlijk de Leasemaatschappij Lease a Bike Nederland in samenwerking met Volkswagen Financial Services uitleg gevraagd.

De onderbouwing voor die 35%? "Je fiets is nog geen jaar oud, dus de marktwaarde is hoger". Met andere woorden: juist omdat mijn fiets is gestolen en vervangen, betaal ik ruim € 500 méér dan wanneer er niets was gebeurd.

Even samengevat: de verzekering die ik elke maand meebetaal keert uit en vervolgens draai ik alsnog op voor de gevolgen van de diefstal. Volgens Lease a Bike Nederlandi is het aanbod "meer dan redelijk" en "niet onderhandelbaar".

26 de agosto de 2026
logótipo da Lease A Bike Nederland

Resposta da Lease A Bike Nederland

Beste Robert,

Zoals persoonlijk besproken heeft de leasemaatschappij zich te houden aan richtlijnen met betrekking tot het overname aanbod en de leeftijd van de fiets.
We proberen hierin transparant te zijn maar begrijpen dat dit onrechtvaardig kan voelen als het overname aanbod, onverwacht, toch hoger blijkt te zijn.

Uiteraard is dit niet de ervaring waar we voor staan!
Wij hebben inmiddels begrepen dat je de fiets kosteloos hebt ingeleverd.

Vlot, handig en snel

Informatief, doelgericht en snel. Niet teveel turbotaal of opdringerige mailtjes en de informatie die ik zocht vond ik binnen no-time. 43 jaar en mijn eerste echt nieuwe fiets. Ik ben zo blij als een aap met.. Nou ja, blij!

20 de agosto de 2026
Classificada 5 em 5 estrelas

Erg blij met mijn E-bike!

Via mijn werkgever mocht ik gebruik maken van Leas-a-bike. Van het aanmelden tot ontvangen van de fiets ging heel eenvoudig en snel. Ook de snelle en duidelijke antwoorden op mijn vragen vanuit Lease-a-bike waren erg prettig tijdens dit proces.

26 de agosto de 2026

Duidelijke communicatie, eenvoudig proces

Duidelijke communicatie over het eenvoudige proces, alles klopte meteen, het proces was bekend bij de fietsenwinkel.
Het enige verbeterpuntje is dat de fietsenwinkel die bij jullie op de website stond die het dichtst bij is geen fietsenwinkel meer was, maar alleen motoren en brommers verkocht.

14 de agosto de 2026

Zeer tevreden over Lease a Bike

Zeer tevreden over Lease a Bike. Het aanvraagproces verliep eenvoudig en snel, de communicatie was duidelijk en er is veel keuzevrijheid bij het uitzoeken van een fiets. Ook de levering verliep soepel en volgens afspraak.

De eerste berekening van de netto kosten geeft een prima indicatie. Wel zou het handig zijn als er later in het proces een uitgebreidere berekening beschikbaar is, met meer invulmogelijkheden om de daadwerkelijke netto kosten nauwkeuriger te bepalen.

Al met al een erg positieve ervaring!

20 de agosto de 2026
Classificada 1 em 5 estrelas

Slechte regeling voor medewerkers met…

Slechte regeling voor medewerkers met een tijdelijk kort contract of ontslag (binnen 12 maanden na start leaseperiode). Je betaalt bij afkoop uiteindelijk veel meer dan de nieuwwaarde van de fiets. Daarnaast vervalt de verzekering, service en onderhoud, terwijl je dit wel hebt betaald bij de afkoop. Daarnaast wordt eenzijdig bepaald wat de restwaarde van de fiets is, zonder toelichting.

13 de agosto de 2026
logótipo da Lease A Bike Nederland

Resposta da Lease A Bike Nederland

Hi Ico,

Het is heel spijtig dat de financiële afwikkeling van je leasefiets voor extra frustratie zorgt.
Bij een voortijdige beëindiging binnen het eerste jaar zijn we gebonden aan de vooraf afgesproken 12+1-regeling.
Zodra het contract stopt en de fiets jouw eigendom wordt, vervallen de servicediensten.
De restwaarde wordt onafhankelijk bepaald door de leasemaatschappij op basis van de actuele marktwaarde.

We hopen dat deze toelichting in ieder geval duidelijkheid schept over de gemaakte afspraken. We wensen je het allerbeste voor de toekomst.

Met vriendelijke groet, Het team van Lease a Bike