De Friesland Zorgverzekeraar Opiniões

TrustScore: 2.5 em 5

2,6

Leia as opiniões dos outros

Classificada 3 em 5 estrelas

De ziekenhuizen waar je terecht kan is ruim voldoende en ook de zorg die verleend wordt als je in het buitenland ziek wordt is prima. Probeer de rekeningen van ziekenhuizen sneller in kaart te breng... Ver mais

Classificada 5 em 5 estrelas

Vanaf mijn 18e ben ik al 20 jaar zeer tevreden verzekerd bij de Friesland. De prijs altijd concurrerend geweest en de verzekering goed toereikend. Tegenwoordig is de app heel erg handig, ze zijn per m... Ver mais

Classificada 5 em 5 estrelas

Rekeningen zijn makkelijk te declareren en in te zien. Ook telefonisch goed geholpen bij een ongeval in het buitenland. Ik ben al jaren bij hen verzekerd.

Classificada 1 em 5 estrelas

Ten eerste: ik ben in 2024 voor het eerst verzekerd bij Friesland omdat ik bij een kleine zorgverzekering wilde. Laat u echter niet om de tuin leiden: Friesland vaart onder een valse vlag en is gewoo... Ver mais

Informações sobre a empresa

1. Companhia de seguros de saúde
  2. Agência de seguros
  3. Corrector de seguros
  4. Companhia de seguros
  5. Agência de seguro de vida

Met onze zorgverzekeringen bieden we al ruim 200 jaar de zekerheid van goede zorg. Als zorgverzekeraar staan we midden in de maatschappij. Onze ambitie is een sterke, vitale en gezonde samenleving, waarin iedereen meedoet op zijn of haar eigen manier.

Informações de contacto

Mau

TrustScore: 2.5 em 5

109 opiniões

Sem histórico recente de solicitação de opiniões

Respondeu a 65% das suas opiniões negativas

Geralmente responde dentro de uma semana

Todas as opiniões

38 opiniões nos últimos 12 meses

Escreva uma opinião

Classificada 1 em 5 estrelas

Wel premie betalen maar niks wordt…

Wel premie betalen maar niks wordt vergoed. Er zij 'groepen' die helemaal geen premie hoeven te betalen wel alles vergoed krijgen. Kortom waardeloos zoals alle zorgverzekeringen

12 de junho de 2025

Resposta da De Friesland Zorgverzekeraar

Bedankt voor je bericht Kees. Je bent niet tevreden over de vergoeding. Het Nederlandse systeem kent een basisverzekering en een aanvullende verzekering. In de link vind je informatie over de vergoeding die geldt voor iedereen die is verzekerd in de Nederlandse basisverzekering.
De overheid bepaalt wat er in het basispakket zit.
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/zorgverzekering/vraag-en-antwoord/wat-zit-er-in-het-basispakket-van-de-zorgverzekering. Een aanvullende zorgverzekering is een extra verzekering die je kunt afsluiten bovenop je basisverzekering
Als je vragen hebt over je verzekering, neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag!

problemen mer declaraties

Je vergoedingen worden door een of andere redenen telkens niet vergoed als het op je polis vermeld is. Ze zegen over een of andere codes die ontbreekt en naar paar maanden kunnen factuur niet meer aanpassen worden. Je ben zo door je eigene risiko en communicatie is heel slordig.

12 de junho de 2025

Hallo Zusi,

Bedankt voor je bericht. Graag komen we met je in contact om te kijken wat er niet goed gaat met het declareren. Je nota kun je declareren tot 3 jaar na de behandeldatum.

Je bereikt ons op telefoonnummer 058 291 31 31 van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur.

Classificada 2 em 5 estrelas

Helaas weigert deze verzekering een…

Helaas weigert deze verzekering een vergoeding voor mijn gordelroosvaccinatie te betalen. Alle vereiste documenten zijn mee ingediend, zoals verklaring van de specialist en verklaring van de apotheek. Ik voldoe aan 1 van de voorwaarden uit de wettelijke bijlage, die eind december 2024 in de Staatscourant is gepubliceerd, om voor vergoeding in aanmerking te komen. Na indiening werd vergoeding direct door de computer afgewezen, daarna 3e kwartier met de Friesland aan de telefoon gezeten en was de conclusie en toezegging ja u krijgt dit vergoed uit de basisverzekering. Echter daarna volgt drie dagen later weer de standaard afwijzing dmv een standaard computer bericht.
Wat een ziek systeem en organisatie is dit.
Hierna heb ik weer telefonisch contact opgenomen en 15 minuten in de wacht gestaan. Toen kwam de reactie dat het nu handmatig in de computer was ingevoerd en dat ik de vergoeding tegemoet kan zien binnen enkele dagen. Dit wacht ik nog even af. Heel jammer dat het zoveel moeite moet kosten, voor de klant.===
Uiteindelijk is de betaling voor de vaccinatie ontvangen.
de verzekeraar zegt in hun reactie dat het aan de apotheker ligt, maar dat is niet zo. De apotheker en ik wisten op het moment van aanvraag niet dat het uit de basisverzekering voor mij vergoed zou worden. Daar kwam ik pas later achter via mijn specialist. Daarna heb ik dus zelf bij de verzekeraar om vergoeding gevraagd en dat verliep buitengewoon moeizaam. De computer weigerde tot twee maal toe de vergoeding goed te keuren. Voor personen met iets minder doorzettingsvermogen of kennis over deze materie was dit niet tot een goed einde gekomen, dat vind ik erg jammer.

11 de junho de 2025

Resposta da De Friesland Zorgverzekeraar

Hallo Louis Bedankt voor je bericht. Wat vervelend dat je zoveel moeite hebt moeten doen. Normaal gesproken controleert de apotheek de artsenverklaring en beoordeelt de apotheek ook of je voor een vergoeding in aanmerking komt. Is dit het geval, dan declareert de apotheek de kosten rechtstreeks. Het is inderdaad niet de bedoeling dat je zoveel moeite hebt moeten doen.

Als je nog vragen hebt of verdere hulp nodig hebt, laat het gerust weten!

Het leed dat "De Friesland" heet

In 2012 was ik collectief verzekerd via mijn vaders werk. Dit hield op in mei van dat jaar.

Toen halverwege het jaar aangemeld bij een andere zorgverzekeraar.

Nooit weer wat gehoord, gezien of gelezen van de Friesland zorgverzekeraar.

Tot begin dit jaar (2025, bijna 13 jaar later) kreeg ik brieven van syncasso, dat er een aantal duizend open staat.

Facturen opvragen bij de friesland kan niet. Want ben immers geen klant. Dus ze hebben geen gegevens van mij. Aangegeven dat ik raar vind.

Het is onvoorstelbaar hoe bedrijven als syncasso te werk gaan, aangegeven dat ik van hun nooit iets gehoord heb. Klopte idd gaven ze aan. Kreeg een overzicht met fictieve dingen erin (stond letterlijk fictief)
En ik zou al betaald hebben ook aan ander incasso bureau.( Deze gemaild en konden niks vinden)

Toen ik aangaf dat na 5 jaar niks gehoord te hebben zoiets toch hoort te vervallen. Kwam er ineens een brief in de mail van 4.5 jaar oud..

18 de fevereiro de 2025

Duur en slecht

Overgestapt van IZA naar de Friesland en direct al spijt als haren op mijn hoofd! Had ik nooit moeten doen want de Friesland is echt waardeloos, je betaalt de hoofdprijs maar moet alsnog steeds 25% van de kosten zelf betalen terwijl dat bij andere verzekeraars, waar je ook nog eens minder aan premie betaalt, niet het geval is. De enige reden dat ik was overgestapt is omdat het bij IZA allemaal traag ging met aanpassen eigen risico, dat kregen ze maar niet voor mekaar en daar had ik wel genoeg van eerlijk gezegd. Bovendien kreeg ik een soort aanvulling voor wat vergoed zou worden via mijn huidige werkgever. Dat nu blijkt niets waard want bij tandarts zijn er alsnog allerlei handelingen, die ook bij andere verzekeraars wel worden vergoed, uitgesloten van vergoeding. Volgend jaar gelijk weg en nooit weer terug bij deze waardeloze verzekeraar, wat een drama zeg de hoofdprijs betalen en dan krijg je nog niks vergoed!

1 de junho de 2025

Resposta da De Friesland Zorgverzekeraar

Bedankt voor je reactie Redz. Het spijt me te horen dat je zulke slechte ervaringen hebt met je overstap naar De Friesland en dat de service en vergoeding die we bieden tegenvallen, vooral nadat je al problemen had met je vorige verzekeraar. Het is altijd belangrijk om te kiezen voor een verzekering die bij je past en die je de service biedt die je verwacht. Graag willen wij voldoen aan jouw verwachtingen.

Ik kom graag met je in contact om inhoudelijk jouw situatie te bespreken. Dit mag met de chatfunctie in de app, of bel ons op 058 291 31 31 van maandag tot en met vrijdag van 8:30 tot 17:00. Ik wacht je reactie af.

Classificada 1 em 5 estrelas

Amerikaanse praktijken om maar niet te vergoeden

Zeer teleurstellende ervaringen met De Friesland. Ondanks duidelijke aanbevelingen van de eigen medisch behandelaars, weigert De Friesland medische noodzaak te erkennen om vergoeding te kunnen weigeren. Ze gaan niet inhoudelijk in op de medische expertise van de behandelaars, maar lijken nu zelf op de stoel van de behandelaars te gaan zitten en een diagnose te stellen die haaks staat op wat de medisch behandelaars noodzakelijk achten om maar niet te hoeven vergoeden. Voordat Achmea de Friesland overnam stond persoonlijke zorg centraal bij deze zorgverzekeraar, en durfde ik mezelf als Fries een ambassadeur voor De Friesland te noemen. Maar de laatste jaren is dit sterk achteruit gegaan. En tegenwoordig lijkt het alsof je met juristen spreekt – Het begint helaas op Amerikaanse praktijken te lijken. Ik kan de Friesland dan ook zeker niet meer aanbevelen.

15 de abril de 2025

Oplichters …

Ik was vorig jaar verzekerd bij de Friesland, gelukkig overgestapt naar een ander. Ik had bij de Friesland een betalingsachterstand en zij hebben via Syncasso het geld betaald gekregen. Nu krijg ik steeds rekeningen van Syncasso omdat ik volgens de Friesland nog betalingsachterstanden zou hebben, zelfs van februari 2024. Ik ben niet achterlijk. Alles is betaald, doe je administratie eens goed!

14 de abril de 2025
Classificada 2 em 5 estrelas

Jammer

Helaas zijn wij er ook achter gekomen dat er eigenlijk niets vergoed wordt uit de verzekering.

Vaccinaties voor de kinderen ivm buitenland vakantie, podotherapeut, orthodontie etc valt er allemaal buiten.
Voor 2 euro meer ben je veel uitgebreider verzekerd bij een andere partij.

Ik vraag me soms wel af waar we eigenlijk voor betalen.

27 de março de 2025
Classificada 1 em 5 estrelas

Zijn alleen uit op geld voor de aandeelhouders

Je krijgt niks vergoed. Eigenlijk betaal je voor lucht en water.
Mensen gelijk opstappen om deze bedrijven failliet te maken of het beste verhuis naar een land waar de zorg gratis is.
Dit bedrijf heet Achmea en heeft De Friesland,Inshared,Centraal beheer,Interpolis enz
Ze werken onder verschillende bedrijfsnamen, beleid en controleren de markt, een soort van Bill Gates.
Pas op want zodra je niet kan betalen verkopen ze je schuld aan GGN,Flanderijn de Deurwaarders om meer geld van de consument te stelen. Zorg moet gewoon terug naar de staat. Deze geldwolven willen meer geld en ze hebben laks aan de consument.
De klant is Koning en we hebben meer macht samen dan deze bedrijven.
Dit is een review gebaseerd op de waarheid.

1 de março de 2025
Classificada 1 em 5 estrelas

Normaalop schrift iets dudeijk maken kan niet

Hebcontact gehad voor 2 zaken, zowel via de chat als telefonisch. Mijn eerste verzoek waarom eenmedicatiecombi nodig is om vergoeding te krijgen terwijl het tweede medicijn geen enkel effect had werd niet begrepen en onvoldoende op gereageerd.
Mijn tweede verzoek om automatischa afschrjjvingen te laten plaats vinden op het moment als voorgaande jaren werd genegeerd, mails wordenniet beantwoord, en via chat verwachten ze dat je alle teksten via de chat verstuurt. Probeer maar eens een aantal kopieen van een bankafschrift via een chat te versturen. Vraag of dit niet per mail kan, nee dat doen we niet per mail. Maar alds de GFroesland een mail vanuit klantenservice stuurt vergeten ze aan te geven dat dit een noreply mail is en dat er niet per mail wordt gecommuniceerd. En als je dan chat, vragen ze ook nog de tekst van je mail via de chat te sturen. Dus je moet weer als heel veel tijd terug via een brief proberen het probleemmwat zij veroorzakt hebben duidelijkte maken.

7 de março de 2025
Classificada 1 em 5 estrelas

Neem ook vooral geen reisverzekering…

Neem ook vooral geen reisverzekering bij de Friesland.
In 2024 een reisverzekering genomen op internet en in de bijlagen stond dat je dit ter alle tijden kon opzeggen. Na veel mailen waarop de helft geen eens gereageerd word, word er pas na maanden gezegd dat je er een jaar aan vast zit. Geef je aan dat dit niet eerder bekend gemaakt is op geen enkele manier word er weer niet op je gereageerd.

16 de janeiro de 2025
Classificada 1 em 5 estrelas

De Friesland zorgverzekeraar de meest slechte en onmenselijke ooit.

Zeer slecht en onmenselijk. Het is jammer dat er minimaal 1 ster gegeven moet worden want zelfs dat verdienen zij niet. Je kan er van uitgegaan dat je zelf een kort geding gaat opstarten want macht als burger heb je niet dus echt via de rechter je gelijk halen. De verhalen kenmerken zich dat hun eigen voorwaarden tegen de wed indruist. Het verhaal gaat te groot worden om alle misstanden te verwoorden dus mijn advies ga daar niet mee in zee. De Friesland zorgverzekeraar is koploper in koppelverkoop en zeer eigen zinnig in rekeningen aandikken. Verzin het niet dit is realiteit waar zaken bij de rechter komen. Aankomende periode zal het bij consumenten programma's duidelijk worden wat er aan schort.

10 de janeiro de 2025
Classificada 1 em 5 estrelas

Eerlijkheid duurt het langst? Niet dus.

De Friesland gekozen voor 2025 vanwege een goede optie voor een aanvullende tandartsverzekering. Bij het aanvragen moest ik eerst een formulier invullen met vragen over mijn gebit. Ja, ik verwacht in 2025 een wortelkanaalbehandeling, en dat heb ik eerlijk aangegeven.

Na acceptatie kreeg ik op 2 januari ineens een brief waarin stond dat ze me niet konden toelaten tot de gekozen aanvullende tandartsverzekering, omdat ik een behandeling verwacht in 2025...

Wat hebben we dus geleerd van De Friesland? Eerlijkheid wordt niet beloond én ga nooit in zee met deze zorgverzekeraar.

1 de janeiro de 2025
Classificada 1 em 5 estrelas

Alles uit de kast om zorg niet te betalen

Ten eerste: ik ben in 2024 voor het eerst verzekerd bij Friesland omdat ik bij een kleine zorgverzekering wilde. Laat u echter niet om de tuin leiden: Friesland vaart onder een valse vlag en is gewoon Achmea.
Ten tweede: deze verzekering zal alles uit de kast halen om niet te hoeven betalen. Waar CZ mij in het verleden nog bedankte voor mijn inzet om de goedkoopste ingreep te kiezen, weigert Friesland te betalen omdat 'het protocol nummer niet het juiste is'. Mijn advies: ga u ergens anders verzekering!

12 de junho de 2024

Wel de lasten, 0,0 lusten

Ik ging bij Friesland, omdat ik dacht dat er meer gedekt werd, en de app soepel zou werken.
Nou dat klopt deels, je kan makkelijk je premie verhogen, maar iets anders zoals declareren kost enorm veel moeite.
Ook de helpdesk kan je alles vertellen, wat je zelf ook kunt lezen op de website, meer beslist niet.
De service is niet bestaand
Kosten worden niet gedeclareerd.
Kost VEEL DUURDER dan alle andere verzekeraars.
Alles waar je wat aan hebt zit in dure extra paketten verstopt, waar je niet meer vanaf komt.
Voor mij NOOIT MEER Friesland

12 de dezembro de 2024
Classificada 1 em 5 estrelas

na alles betaald te hebben gaat er toch nog iets naar een deurwaarder

had het moeilijk met een betaling vraag een betaling aan word toegekend, alles betaald komt er rond Okt 2024 een brief van Intrum dat ik mijn betaling niet ben nagekomen. gelukkig had ik alles goed op papier dat alles in 2023 alles betaald, dus geen extra kosten maar wel vreemd dat de friesland dat niet eerder uit hun systeem heeft gehaald. Nu krijg ik een kaart dat ze me weer graag terug willen hebben. kan vertellen dat dat dus niet het geval zal zijn.

4 de outubro de 2024

Fijne partij

Fijne partij! Precies het tegenovergestelde van die 1 ster reviews, gewoon fijne support en alles snel geregeld via de app. blijf in 2025 ook weer klant!

19 de novembro de 2024