Xplora Sverige Opiniões

TrustScore: 1.5 em 5

1,7

Leia as opiniões dos outros

Classificada 1 em 5 estrelas

Klockor till barn som ska trygga oss vuxna? Klockorna fungerar knappt. Det är lite som lotteri att skicka ut sitt barn med Xploras klockor, det kanske fungerar. Omöjligt att komma i kontakt med ku... Ver mais

Classificada 1 em 5 estrelas

Kundservicen är undermålig! Har skickat mejl och fått ett ärendenummer det har nu gått fyra dagar och jag har inte fått något svar! Har även provat att nå dem via telefonen vid tre tillfällen den hä... Ver mais

Classificada 5 em 5 estrelas

Vi är väldigt nöjda. Enkel att använda och tydlig /lätt för barnet att använda själv. Roligt med kamera där hen kan ta bilder enkelt. Jättenöjd med kartan/gps - vi har testat klocka av annat märke dä... Ver mais

Classificada 1 em 5 estrelas

Klockan fungerar väldigt sporadiskt, oftast enbart efter omstart och tar många samtalsförsök innan några samtal lyckas gå fram både till och från klockan, fruktansvärt dyrt sett till hur dåligt de fun... Ver mais

Informações sobre a empresa

1. Loja de telemóveis
  2. Operadora de redes móveis

Xplora är ett ledande företag inom innovativ teknik för barn, vars mål är att hjälpa familjer skapa en tryggare och mer balanserad digital värld. Genom våra prisbelönta smartklockor erbjuder vi en säker kommunikationsplattform för barn som gör det möjligt för dem att utforska världen på ett tryggt sätt, utan behov av klassiska mobiltelefoner. Våra produkter kombinerar spårningsfunktioner via GPS, möjlighet att ringa och skicka meddelanden samt aktivitetsplattformar som uppmuntrar till en aktiv livsstil. Det som särskiljer Xplora är vårt engagemang i barnens välmående och utveckling. Genom att ge föräldrar sinnesro med våra tekniska lösningar, främjar vi en sund balans mellan digital och fysisk aktivitet, vilket gör att barn kan ta små steg mot att bli mer självständiga på ett tryggt sätt. Med över en miljon sålda enheter globalt och ett ständigt växande förtroende från familjer världen över, är Xplora mer än bara ett teknikföretag – vi är en partner i barns uppväxt och säkerhet. Xplora är stolta över att skapa produkter som är anpassade för både barn och föräldrar, vilket gör vår teknik till ett naturligt och ansvarsfullt val för moderna familjer.

Informações de contacto

Muito mau

TrustScore: 1.5 em 5

534 opiniões

Sem histórico recente de solicitação de opiniões

Respondeu a 40% das suas opiniões negativas

Geralmente leva mais de um mês para responder

Todas as opiniões

113 opiniões nos últimos 12 meses

Escreva uma opinião

Classificada 1 em 5 estrelas

Icke fungerande simkort och dålig kundtjänst

Efter några månader började klockan stänga av sig och säga att det inte fanns nåt simkort trots att det satt i. Fick stänga av och starts om flera gånger för stt få det att fungera igen. Detta hände dagligen så det går inte att lita på klockan som få tappar hela sitt syfte eftersom att jag ska kunna veta var dottern är hela tiden och kunna ringa, vilket inte fungerar när den krånglar på det här viset.
Har försökt komma i kontakt med kundtjänst men kommer bara till chatrobotar som inte kan hjälpa mig och får automatiska svar. Jätte dålig service!!!

4 de julho de 2025

Hej Karin,

Tack för att du delar din upplevelse. Vi beklagar att både SIM-funktionen och kontakten med kundservice inte fungerade som förväntat, och att detta skapade otrygghet.

Det här är inte den upplevelse vi vill erbjuda, och din feedback är viktig i vårt fortsatta arbete med att förbättra både service och funktionalitet.

Absolute garbage

Absolute garbage. First I call to get just a simcard, they say its fine to use any watch. Then, they block it because we used it in a mobile phone, which we never did. Then they say they have proof, they dont, we only used it in our daughters watch, which They say is a phone...??? Customer service is absolute garbage shit they dont reply on latest messages, sometimes they reply in spanish, then swedish, then english, its such a useless crap

3 de julho de 2025

Hi,

Thank you for sharing your experience. We’re sorry to hear that both the product and the support did not meet your expectations and caused frustration.

This is not the experience we aim to provide, and your feedback is taken seriously as part of our ongoing improvement efforts.

Kind regards

Xplora X6play

Vi har haft klockan i några veckor nu och tycker hittills att den funkar bra. Sonen älskar den och vardagen har blivit mycket enklare, även tryggare då han precis börjat ta egna cykelturer för att se sig om då vi just flyttat. Där vi bor verkar gpsen hänga med bra, bra ljud i klockan när man pratar.

1 de julho de 2025

Hej Klara,

Tack för din recension! Vad roligt att höra att klockan fungerar bra för er och att sonen trivs med den i vardagen.

Vi uppskattar också att du delar med dig av dina erfarenheter kring GPS – sådan feedback är värdefull för vårt fortsatta förbättringsarbete.

Bra klocka!

Klockan är super, dottern älskar den!
Dock så var appen otroligt komplicerad vilket gör att jag inte kan ge full pott som recension.
Tycker också abonnemanget är väldigt dyrt men förutom de är klockan super och verkligen en kanon-klocka!

27 de junho de 2025

Hej Anica,

Tack för din fina recension! Härligt att höra att dottern är nöjd med klockan och att den fungerar bra i vardagen.

Vi tar även med oss dina synpunkter kring appen och abonnemanget – tack för att du delar med dig.

Varning

Varning.
Så länge klockan fungerar är det inga större problem. Nu har den börjat stänga av sig och jag har mailat i två veckor utan svar och när jag försöker ringa hamnar man i någon extremt lång telefonkö som sedan bara kopplas bort efter 30 minuter.
Så här ska det inte gå till. Köp ingen klocka härifrån.

27 de junho de 2025

Resposta da Xplora Sverige

Tack för att du delar din upplevelse. Vi beklagar att klockan började stänga av sig och att du därefter upplevde långa väntetider och bristande återkoppling från kundservice.

Vi förstår att detta skapar både frustration och osäkerhet, särskilt när det handlar om en produkt som ska bidra till trygghet i vardagen. Detta är inte den upplevelse vi vill erbjuda, och din feedback tas på stort allvar i vårt fortsatta arbete med att förbättra både produktstabilitet och tillgänglighet i vår support.

Oseriöst bolag

Oseriöst bolag. Köpte en klocka med extra skyddsfilm för skärmen och abonnemang. Klockan kommer med en skyddsfilm som inte passar klockan. Abonnemanget är ändrat till ett premiumabonnemang som kostar 250kr(!) per månad. Ocker. Meddelar kundtjänst men har efter en vecka bara fått ett svar; "autogiro är inte tillgängligt men du kan välja e-faktura från din bank". Goddag, yxskaft Xplora. Tror det är dropshipping med någon form av bedrägeri på abonnemangen. Ett äldre syskons klocka fick abonnemanget avstängt pga av att "datatjänster använts för att uppdatera klockan". Måste vara svårt att finansiera 30MB med en månadskostnad på 250kr. Usch för detta bolaget. Undvik.

Resposta da Xplora Sverige

Tack för att du delar din upplevelse. Vi beklagar att både produkt, abonnemang och kontakten med kundservice inte motsvarade dina förväntningar och skapade missnöje.

Det här är inte den upplevelse vi vill förknippas med, och din feedback tas på allvar i vårt fortsatta arbete med att förbättra tydlighet, rutiner och kundupplevelse.

Dottern är nöjd

Dottern har varit supernöjd med klockan och vi vuxna också! Vi har haft den i snart tre veckor och överlag gör den bra. Det är enkelt att ringa henne när hon är ute och leker, och det känns tryggt att kunna säga godnatt när hon är hos sin pappa. Det enda som drar ner betyget lite är att uppkopplingen kan vara seg ibland samt GPS:en har visat att hon varit någonstans hon inte är, och att man inte kan vara flera inloggade i appen samtidigt. Eftersom dottern bor varannan vecka hos mig och varannan hos sin pappa hade det varit skönt om vi båda kunde vara inloggade samtidigt utan att bli utloggade hela tiden. Men i det stora hela, toppen! Den har verkligen hjälpt vår 6-åring att ta sina första steg mot lite mer självständighet och hon älskar att känna sig ”stor”. Så allt som allt är vi väldigt nöjda med klockan och hur den funkar i vardagen. Lite dyrt abonnemang dock som man binder upp sig i ett år.

Hej Julia,

Tack för din fina och utförliga recension. Det gläder oss att höra att klockan bidrar till trygghet i vardagen och att både ni och er dotter är nöjda med funktionerna.

Vi uppskattar också att du delar med dig av både positiva erfarenheter och sådant som kan upplevas som mindre smidigt – sådan feedback är värdefull för vårt fortsatta arbete.

Classificada 3 em 5 estrelas

Utrymme för förbättring

Jag tycker om klockan för att det går att ringa, men tycker platsinformationen och gpsen är lite för off. Den nya appen går inte att få på svenska, då den svenska inställningen blir på annat språk. Sedan är det minsta 300meter som säkerhetsområde, vilket är lite för stort för mitt barn. Jag hade gärna sett ett mindre område på kanske 30-50 meter funnits också. Sedan tycker jag inte om meddelande funktionen via appen, det lätt blir en miss. SMS hade jag velat skulle ske via telefonens egna meddelande funktion och inte via appens. Sedan tycker jag att den är lite seg i att uppdatera och ge information i om barnet lämnar säkerhetsområdet, samt att även det hade behövts komma som en tydligare notis.

Hej Cassandra,

Tack för din återkoppling. Vad bra att höra att grundfunktionerna fungerar bra, och tack för att du delar dina synpunkter kring säkerhetszoner och notiser.

Dina tankar är värdefulla och bidrar till vårt arbete med att vidareutveckla både app och funktionalitet.

Classificada 2 em 5 estrelas

Stort utvecklingsområde

Resposta da Xplora Sverige

Tack för att du tog dig tid att lämna en recension. Vi uppskattar att du delar dina erfarenheter kring GPS, säkerhetsområden och information i appen.

Den här typen av feedback är viktig i vårt fortsatta arbete med att förbättra tydlighet och användarupplevelse.

Classificada 5 em 5 estrelas

Sån trygghet för hela familjen

Leveransen av klockan gick fort, beställde en morgon & nästa dag var klockan hemma :)
Sonen använder klockan dagligen (ej i skolan) och det känns så tryggt att han nu ”bara” är ett samtal bort, han kan ringa oss när & var han vill och tvärtom, gillar kartfunktionen oxå - att vi kan se vart han befinner sig & vart han varit.
Han gillar & samla steg och försöker så rekord ofta.
Kameran tycker han är spännande och att byta bakgrund är kul.
Många olika armband och ”ram” finns att skaffa om man vill göra den mer personlig och de har sonen skaffat.

Något dyrt abonnemang för bara att kunna ringa/sms/gps men det positiva väger helt klart tyngre och vi alla har ett annat lugn när sonen är ute & leker/cyklar med kompisar & andra barn i vårt bostadsområde.

Hej Kajsa,

Stort tack för din fina och utförliga recension! Det gläder oss att höra att klockan skapar trygghet i vardagen och att både funktioner och leverans motsvarade era förväntningar.

Extra roligt att höra att ni uppskattar möjligheten att anpassa klockan – och att sonen trivs med den.

Classificada 4 em 5 estrelas

Vi har haft klockan i någon månad och…

Vi har haft klockan i någon månad och hittills har den fungerat bra.
Det jag som förälder kan tycka är lite sisådär är väl att jag inte kan direkt skriva vad jag vill i meddelande.
Och hans gps har inte direkt känts så säker.
Då den inte uppdaterar hela tiden vart den är.
Än så länge har vi inte behövt veta i kontakt med kundservice.
Annars är vi faktiskt mycket nöjda över den.

Hej Liv,

Tack för din recension! Vad bra att höra att klockan fungerat stabilt över tid och att både GPS och kommunikation upplevs som smidig.

Vi uppskattar att du tog dig tid att dela din upplevelse.

Köp ej xplora . Dålig opåliglig gps

Köp ej xplora.. super dålig service gps funkar ej som det ska tyvärr. Dyr med abodemang. Det är nästan bättre att köpa kinesiska klocka med vanlig simkort. P.s på svenskaskolor får ej ha gps klocka.
Går inte att ringa till kundtjänst. Står i kö i 30 min utan att nån svarar. Vi skickat meddelande för att få hjälp. Det tar 3 dagar att svara . Kundtjänst svarar ej på svenska. ( svar känns som copy paste och ingen personlig hjälp)

Resposta da Xplora Sverige

Tack för att du delar din upplevelse. Vi beklagar att både GPS-funktionen, batteritiden och kontakten med kundservice inte motsvarade dina förväntningar.

Detta är inte den upplevelse vi vill erbjuda, och din feedback är viktig i vårt arbete med att förbättra både produkt och service framåt.

Classificada 2 em 5 estrelas

Bra produkt men fruktansvärt företag.

Vi har haft klockan i över ett år och den fungerar utmärkt. Varken jag eller min son något problem med klockan.

När det kommer till Appen, hemsidan eller supporten är det något helt annat.
Appen är dåligt uppbyggd. Svårt att få en överblick men all reklam dom gör för sig själva.
Hemsidan är grötig och dåligt skapad. Återställning av lösenord, till exempel, fungerar inte. Deras chatbot är helt värdelös. Dom har support 3,5 timmar fyra dagar i veckan. Autosvaret man får på mail är på norska.
Tyvärr har dom en ok produkt som fungerar, så länge man inte behöver kontakta företaget.

23 de junho de 2025

Hej Hampus,

Tack för din utförliga feedback. Vi beklagar att upplevelsen kring app, support och interna system inte fungerade smidigt, trots att själva produkten fungerat bra för er.

Din återkoppling är värdefull och tas med i vårt fortsatta arbete med att förbättra helhetsupplevelsen.

Katastrof!!

Katastrof!!

Jag skickade för över en vecka sen till supporten att jag får puschnotiser från appen av okända användare, bla en Yussuf.

Inget svar som vanligt från supporten.

Produkten känns halvfärdig och borde inte fått säljas som den är nu.

Jag kommer inom kort säga upp abonnemanget om inget annat händer.

Xplora, kontakta mig!!
/Daniel

18 de junho de 2025

Hej Daniel,

Tack för din återkoppling. Vi är ledsna att höra att du upplevt bristande återkoppling och att produkten inte fungerat som förväntat.

Detta är inte den nivå vi strävar efter, och din feedback tas med i vårt fortsatta förbättringsarbete.

Classificada 1 em 5 estrelas

Hade nog mitt livs sämsta support…

Hade nog mitt livs sämsta support upplevelse någonsin. Fanns ingen människa som jag kunde tala med och människor gick bara att chatta med mellan 16:00 - 19:30. Agenten på chatten pratade inte svenska vilket tyder på att dom har outsourcat support till något företag utomlands, men dessutom kunde agenten ingenting. Kändes som han inte visste ens vilken produkten var? Det var närmast surrealistiskt. Om ni köper en produkt se till att ni får problem för annars är det kört...

17 de junho de 2025

Hej Patrik,

Tack för att du delar din upplevelse. Vi beklagar att kontakten med kundservice inte fungerade tillfredsställande och att du upplevde brist på tydlig hjälp.

Det här är inte den upplevelse vi vill ge våra kunder, och din feedback är viktig i vårt arbete med att förbättra tillgänglighet och service.

Avgift

Jag ville köpa en klocka som man själv fick välja mobiloperatör på. Vilket skulle fungera på xploras klockor. Sagt och gjort beställde jag ett Tele2 abonnemang till sonen och stoppade i det i klockan. Resultatet blev att även då jag manuellt uppdaterade positionen på GPSen så hände det ingenting och ibland gick det inte att ringa och ibland så gick det. Efter vidare forskning på ett forum framgår det att om man inte vill använda abonnemang genom xplora som använder sig av Telenor så tillkommer en serviceavgift på 100kr/mån vilket man inte kommer ifrån. Detta framgår inte någonstans.

4 de junho de 2025

Resposta da Xplora Sverige

Tack för att du delar din upplevelse. Vi beklagar att informationen kring operatörsval, abonnemang och kostnader inte upplevdes som tillräckligt tydlig och skapade missnöje.

Det här är inte den upplevelse vi vill erbjuda, och din feedback tas med i vårt arbete med att förbättra tydlighet och kundförståelse framåt.

Bad app

The watch is okay, it fulfills its purpose of knowing where our son is (although that feature works slowly sometimes). But, most times when we call him on his watch, the first call doesn't go through. We have to then hang up and try a second time.

The app: Messages sometimes don't go through until the next day! A pop-up window advising which charger to use has been popping up for months every time I open the app, even though I keep clicking on the "Don't show again" button. Message notifications often don't disappear after reading, so we keep thinking that we got a new message from him.

I emailed the customer service weeks ago via their official contact us form with some questions, they never got back to me.

Overall, I would not recommend this product or the app to parents.

13 de junho de 2025

Hi,

Thank you for sharing your experience. We’re sorry to hear that the app and communication features did not work as reliably as expected and caused frustration over time.

This is not the experience we aim to provide, and your feedback is important as we continue working to improve stability and usability.

Kind regards

Classificada 1 em 5 estrelas

Hade en klocka i knappt ett år när den…

Hade en klocka i knappt ett år när den gick sönder. Gick inte ladda och knappen gick sönder/gick inte använda. GPS:en har varit värdelös från start, visar så fel att den snarare skapar stress. När den ligger hemma så skickar den ut att barnet lämnat hemmet, tack gode gud att jag var hemma första gången och insåg att detta var fel. Skedde flera gånger i veckan därefter. Fick i alla fall en ny klocka efter 6 veckor på lagning. Gick inte att få tag i kundtjänst och när man väl fick det skulle de skicka sms med info om status, kom aldrig något. Ytterligare 1,5 timmar i telefonkö och fortsatt ingen som vet vad som händer. Observera att abonnemanget löper på denna period.... Få sedan en ny klocka som efter 2 veckor slutar att fungera. Skickar SOS med jämna mellanrum och man sätter hjärtat i halsgropen. Klockan loopar bara, går varken att stänga av eller använda knappen. Fick vänta ut att batteriet dog för att slippa sos signalerna. Riktigt dålig klocka faktiskt som skapar mer problem än vad den hjälper.

2 de junho de 2025

Resposta da Xplora Sverige

Tack för att du tog dig tid att beskriva din upplevelse. Vi beklagar att klockans funktion, stabilitet och batteritid inte motsvarade förväntningarna och att detta ledde till återkommande problem.

Detta är inte den kvalitet vi strävar efter, och din återkoppling är värdefull i vårt fortsatta förbättringsarbete.

Classificada 1 em 5 estrelas

Helt omöjligt att avsluta abonnemang

Helt omöjligt att avsluta abonnemang. Bluff, undvik!

27 de maio de 2025

Resposta da Xplora Sverige

Tack för din återkoppling. Vi beklagar att upplevelsen kring avslut av abonnemang inte levde upp till dina förväntningar.

Det här är inte den upplevelse vi vill ge, och din feedback tas med i vårt fortsatta förbättringsarbete.

Bara skhit

Bara skhit, ljuger om betalning, svårt avsluta, rekommenderar inte.

26 de maio de 2025

ej,

Tack för att du delar din upplevelse. Vi är ledsna att höra att både betalningshantering och abonnemang avslut upplevdes negativt.

Din feedback är viktig i vårt arbete med att förbättra våra rutiner framåt.

Xplora

Saiba mais sobre outros tipos de opiniões.