Xplora Sverige Opiniões

TrustScore: 1.5 em 5

1,7

Leia as opiniões dos outros

Classificada 1 em 5 estrelas

Klockor till barn som ska trygga oss vuxna? Klockorna fungerar knappt. Det är lite som lotteri att skicka ut sitt barn med Xploras klockor, det kanske fungerar. Omöjligt att komma i kontakt med ku... Ver mais

Classificada 1 em 5 estrelas

Kundservicen är undermålig! Har skickat mejl och fått ett ärendenummer det har nu gått fyra dagar och jag har inte fått något svar! Har även provat att nå dem via telefonen vid tre tillfällen den hä... Ver mais

Classificada 5 em 5 estrelas

Vi är väldigt nöjda. Enkel att använda och tydlig /lätt för barnet att använda själv. Roligt med kamera där hen kan ta bilder enkelt. Jättenöjd med kartan/gps - vi har testat klocka av annat märke dä... Ver mais

Classificada 1 em 5 estrelas

Klockan fungerar väldigt sporadiskt, oftast enbart efter omstart och tar många samtalsförsök innan några samtal lyckas gå fram både till och från klockan, fruktansvärt dyrt sett till hur dåligt de fun... Ver mais

Informações sobre a empresa

1. Loja de telemóveis
  2. Operadora de redes móveis

Xplora är ett ledande företag inom innovativ teknik för barn, vars mål är att hjälpa familjer skapa en tryggare och mer balanserad digital värld. Genom våra prisbelönta smartklockor erbjuder vi en säker kommunikationsplattform för barn som gör det möjligt för dem att utforska världen på ett tryggt sätt, utan behov av klassiska mobiltelefoner. Våra produkter kombinerar spårningsfunktioner via GPS, möjlighet att ringa och skicka meddelanden samt aktivitetsplattformar som uppmuntrar till en aktiv livsstil. Det som särskiljer Xplora är vårt engagemang i barnens välmående och utveckling. Genom att ge föräldrar sinnesro med våra tekniska lösningar, främjar vi en sund balans mellan digital och fysisk aktivitet, vilket gör att barn kan ta små steg mot att bli mer självständiga på ett tryggt sätt. Med över en miljon sålda enheter globalt och ett ständigt växande förtroende från familjer världen över, är Xplora mer än bara ett teknikföretag – vi är en partner i barns uppväxt och säkerhet. Xplora är stolta över att skapa produkter som är anpassade för både barn och föräldrar, vilket gör vår teknik till ett naturligt och ansvarsfullt val för moderna familjer.

Informações de contacto

Muito mau

TrustScore: 1.5 em 5

534 opiniões

Sem histórico recente de solicitação de opiniões

Respondeu a 40% das suas opiniões negativas

Geralmente leva mais de um mês para responder

Todas as opiniões

113 opiniões nos últimos 12 meses

Escreva uma opinião

Fruktansvärt dålig kundservice

Fruktansvärt dålig kundservice. Skickar fakturor utan specifikation vad fakturan gäller. Svarar inte via telefon eller mail när man ifrågasätter fakturan.
Ett av de sämsta kundbemötande jag upplevt.

4 de novembro de 2025

Hej Pierre,

Vi beklagar att du upplevt bristande tydlighet kring fakturering och att kontakten med kundservice inte fungerade som förväntat.

Detta är inte den upplevelse vi vill erbjuda, och din återkoppling tas med i vårt fortsatta arbete med att förbättra både information och kundbemötande.

Classificada 1 em 5 estrelas

Har sagt upp abonemangen för u månader…

Har sagt upp abonemangen för u månader sedan. Fortfarande får faktura från företaget Xplora. Måste ringa till kundtjänsten så att dem anulerar faktura. Vilken idiotiskt företag

4 de novembro de 2025

Resposta da Xplora Sverige

Tack för att du delar din upplevelse. Vi beklagar att hanteringen efter uppsägning inte upplevdes som korrekt och att detta ledde till fortsatt fakturering.

Detta är inte den standard vi strävar efter, och din feedback är viktig i vårt fortsatta arbete med att förbättra våra rutiner och processer.

Två stora problem!

Två problem:
1. Enda betalsättet är faktura som de mailar månadsvis. Värsta stenåldern!
2. Det kostar 99 kr att använda klockan, även om du väljer annat abonnemang. Utan denna serviceavgift blockerar klockan funktioner. Detta framgår inte när man köper klockan, bara finstilt på hemsidan.

26 de outubro de 2025

Hej David,

Tack för att du delar dina synpunkter. Vi beklagar att informationen kring betalningssätt och serviceavgift inte upplevdes som tillräckligt tydlig vid köpet.

Detta är inte den tydlighet vi strävar efter, och din återkoppling tas med i vårt fortsatta arbete med att förbättra information och transparens.

Classificada 1 em 5 estrelas

Allt fungerar bra tills man måste ha…

Allt fungerar bra tills man måste ha med kundtjänsten att göra. Chatten fungerar inte pga överbelastning står det. Inget nummer man kan ringa och troligen nån stackars 18 åring på sitt första jobb som klipper in standardsvar utan att läsa vad man skriver. Helt otroligt dåligt. Lagt så många timmar på detta att det vart billigare att köpa en iPhone PRO Max deluxe till sonen.

20 de outubro de 2025

Hej Michael,

Vi beklagar att kontakten med kundtjänst och chatt inte fungerade som förväntat och att detta påverkade din upplevelse negativt.

Det här är inte den nivå av service vi vill erbjuda, och din feedback är viktig i vårt arbete med att förbättra både tillgänglighet och support.

VARNING FÖ DETTA FÖRETAG

VARNING FÖR DETTA FÖRETAG
Deras klockor är av mycket dålig kvalitet och är definitivt inte gjorda för barn. Kundservicen är under all kritik. Otroligt omständligt att returnera när klockorna går sönder (det gör de hela tiden). Det finns ingen kundtjänst som man kan ringa och deras webbsida kräver svar på frågor, kvitto, serienummer, beställningsunderlag, kopia på mail, mm. Räkna med ca 60min arbete om du har allt färdigt varje gång som den ska skickas på lagning. När garantin går ut så är det bara att slänga klockan. Kvaliteten hos en annan leverantör med samma design men till ett pris på 600kr är klart bättre.

11 de outubro de 2025

Hej Daniel,

Tack för att du delar din upplevelse. Vi beklagar att både produktkvalitet, returhantering och kundservice inte motsvarade dina förväntningar.

Detta är inte den helhetsupplevelse vi vill stå för, och din återkoppling tas med i vårt fortsatta arbete med att förbättra både processer och kundupplevelse.

Rekommenderar inte

Klockan funkade bra men när jag väl ville säga upp abonnemanget så har det strulat i 3 månader. De skickar fler och fler fakturor trotts att vi inte har haft klockan på 3 månader. De skickar vidare extra fakturan till inkasso utan påminnelse , när man försöker komma i kontakt med de så är det helt omöjligt. Rekommenderar verkligen inte detta företaget just på grund av eftermarknaden.

1 de outubro de 2025

Worst customer service!

The customer service is the worst I've experienced! A disaster.

17 de setembro de 2025

Hi Marta,

We’re sorry to hear that your experience with our customer service was so disappointing.

This is not the standard we aim to deliver, and your feedback is noted as part of our ongoing efforts to improve service quality and response times.

Classificada 1 em 5 estrelas

SMS-verifiering i appen funkar inte

SMS-verifiering i appen funkar inte så det går inte att registrera klockan och därmed inte använda den överhuvudtaget. Värdelös produkt.

23 de setembro de 2025

Hej Magnus,

Vi beklagar att problem med SMS-verifieringen gjorde att klockan inte gick att registrera och använda.

Detta är inte den upplevelse vi vill erbjuda, och din återkoppling tas med i vårt fortsatta arbete med att förbättra stabilitet och funktionalitet i appen.

Classificada 2 em 5 estrelas

Dålig kundtjänst och mer att önska av klockan

På vår första klocka sprack skärmen efter 6 månader, inget Xplora kan laga eller ersätta då den ”måste” varit utsatt för yttre våld för att gå sönder = ingen ersättning. XG03 håller inte för användning av aktiva barn. En ny klocka fick köpas.

Jag övertalade manen att köpa en annan (dyrare) version av klocka och vi slog till och köpte en var till båda barnen. Sonens klocka fungerar inte ljudet på, när man ringer så kan vi prata med vår son men om han svarar så hörs ingenting. Mikrofonen verkar vara sönder. Kundtjänsts lösning efter 5 dagars väntan på svar = fabriksåterställning. Nu har vi väntat ytterligare 5 dagar på en fabriksåterställning . 10 dagars väntan och problemet är inte ens löst… Helt otroligt vilken seg kundtjänst och som bara har telefontid 12-15.30 (vem kan ens ringa då?!?).

Dotterns klocka funkade fint att installera och starta, inte kommit längre än så då hon ska få den i födelsedagspresent om 1 vecka. Så eftersom den verkar lovande och den första klockan ändå fungerade bra ger jag hela 2 stjärnor i betyg.

Förslag på förbättringar
- en kundtjänst värd namnet
-kunna välja eget abonnemang utan avgift
- pålitligare GPS
- hitta min enhet för att kunna spåra klockan när den förlagts, önskvärt med liknande funktion som apple har där enheten ger ljud ifrån sig
- skriva egna meddelande från klockan inte enbart korta förinställda fraser
- videosamtal

16 de setembro de 2025

Hej Rebecka,

Tack för att du tog dig tid att dela en så utförlig recension. Vi beklagar att ni haft flera problem med både funktionalitet och kundservice, och att detta lett till en frustrerande upplevelse över tid.

Det är tydligt att både tekniska utmaningar och väntetider i supporten påverkat helhetsintrycket negativt. Detta är inte den nivå av kvalitet eller service vi vill stå för. Vi uppskattar även att du delar konkreta förbättringsförslag – sådan feedback är viktig i vårt fortsatta arbete med att utveckla både produkter och tjänster.

Classificada 1 em 5 estrelas

Dålig kundservice och lång tid att…

Dålig kundservice och lång tid att svara.En av de sämsta tjänster jag har upplevt. Håll dig borta eller köp från en annan operatör.

30 de agosto de 2025

Resposta da Xplora Sverige

Vi beklagar att du upplevt lång svarstid och bristande kundservice.

Detta är inte den nivå av service vi vill erbjuda, och din återkoppling tas med i vårt fortsatta arbete med att förbättra tillgänglighet och support.

Skaffa ej abonnemanget

Skaffa ej abonnemanget. Går ej att få e-faktura.
Fakuran kommer in på ”mina sidor” inget mail inget alls. För att logga in på mina sidor behöver man en engångkod via sms.

Riktigt dåligt.

10 de setembro de 2025

Hej Alexander,

Tack för din återkoppling. Vi beklagar att hanteringen av fakturering och inloggning på Mina sidor upplevdes som krånglig och otydlig.

Detta är inte den upplevelse vi strävar efter, och din feedback är viktig i vårt fortsatta förbättringsarbete.

Classificada 5 em 5 estrelas

Perfekt för både 7 och 9 åringen

Perfekt för både 7 och 9 åringen. Allt fungerar som det skall. Skönt att slippa ge barnen en egen telefon i denna ålder. Man kan när som helst se var de befinner sig. Skolläget är toppen.

6 de setembro de 2025

Hej Magnus,

Stort tack för din fina recension! Det är roligt att höra att klockan fungerar bra för både 7- och 9-åringen, och att den ger trygghet utan att barnen behöver en egen mobil i tidig ålder.

Extra kul att höra att skolläget fungerar som tänkt i vardagen.

Klocka som inte fungerar

Köpte X6 Play i augusti till 7-åringen som var stolt som en tupp över sin nya klocka. Visade sig ganska snart att den inte fungerar som förväntat. Började fatta misstankar redan vid installationen då den var svår att aktivera.

Klockan fungerar enbart på wifi och även då är kontakten med nätet bristfälligt. GPS-position fungerar inte heller. Det enda som funkat utan problem är stegräknaren och den är nu nollställd, eftersom kundtjänst trodde fabriksåterställning skulle lösa problemet. Det hade räckt att läsa här för att förstå att vi är flera som har samma problem med klockan.

Kundtjänst ja, de har svarat en gång på två veckor. Skäms Xplora!

2 de setembro de 2025

Hej Markus,

Tack för att du delar din upplevelse. Vi beklagar att klockan inte fungerade som förväntat, varken vid installation eller i den dagliga användningen, och att funktioner som uppkoppling och GPS inte levde upp till förväntningarna.

Vi är också ledsna att höra att kontakten med kundservice upplevdes som otillräcklig och att återkopplingen tog för lång tid. Detta är inte den helhetsupplevelse vi vill erbjuda, och din feedback tas med i vårt fortsatta arbete med att förbättra både produktstabilitet och service.

Sämsta investeringen någonsin!

Sämsta investeringen någonsin!! Klockan går bara att ringa till ibland och GPS-position går inte princip aldrig att få.

2 de setembro de 2025

Hej Sassa,

Vi beklagar att klockans funktion, särskilt samtal och GPS, inte fungerade tillfredsställande för dig.

Detta är inte den upplevelse vi vill erbjuda, och din feedback tas med i vårt fortsatta arbete med att förbättra både funktionalitet och stabilitet.

Besvikelse med Xplora GO3 och kundsupporten

Vår dotters klocka slutade att fungera, och kunde inte längre läsa SIM kortet med felmeddelande om att inget SIM kort fanns i även om det fanns i.
När vi felanmälde detta till supporten tog det väldigt lång tid att få svar och efter att ha kontaktat några gånger fick vi svar och besked om att det ska skickas in till reparation tillsammans med fraktsedel för reparation. Några dagar senare fick vi kontakt av kundtjänst igen som meddelade att de hade gett oss fel budskap och att det inte omfattades av garantin. När vi återigen kontaktar kundtjänst så får vi besked om att chefen ska kolla på ärendet och återkomma. Det har nu gått över två veckor utan varken kontakt eller besked och vi har betalat årsavgift för abonnemang som vi inte kunnat använda i snart två månader.
Tyvärr lämnar både klockans kvalitet och supportens hantering mycket att önska.

8 de agosto de 2025

Katastrofdålig

Katastrofdålig! Ingen service som kan hjälpa till. Dem svarar inte på mailen. Har extremt begränsad service tid några dagar i veckan. Klockan fungerar inte som den ska och abonnemanget är lika kasst. Dem fungerar inte tillsammans

29 de agosto de 2025

Hej Jessica,

Vi beklagar att både klockan, abonnemanget och kontakten med kundservice inte fungerade som förväntat för dig.

Detta är inte den upplevelse vi vill erbjuda, och din återkoppling tas med i vårt fortsatta arbete med att förbättra både funktionalitet och service.

Classificada 1 em 5 estrelas

Usel klocka och usel app

Usel klocka och usel app. Kundtjänst måste kontaktas för jämnan för att klockan ska kunna användas. Går ej att se barnets position. ( Har aldrig fungerat ) Går in i skolläge av sig självt. Går ej att avaktivera. Dålig batteritid. Dyr. Undvik till varje pris.

28 de agosto de 2025

Resposta da Xplora Sverige

Tack för att du delar dina synpunkter. Vi är ledsna att höra att både appen, klockans funktioner och batteritid inte motsvarade dina förväntningar.

Detta är inte den helhetsupplevelse vi strävar efter, och din feedback är viktig i vårt fortsatta förbättringsarbete.

Poorest Service

Poorest Service

I bought the watch from Elgiganten and it was not clear that i need to pay for subscription.

Then I went to their website and ordered the sim. After putting the sim still the watch is saying you need to activate and if i go to activate page there is no way to put your already bought xplora phone number.

The Chat doesnot work and nobody picks up the call.

26 de agosto de 2025

Hi,

Thank you for your feedback. We acknowledge the difficulties you describe around activation, subscription clarity, and reaching customer support.

This is not the experience we aim to deliver, and your feedback is noted as part of our ongoing efforts to improve service availability and clarity.

Classificada 1 em 5 estrelas

Dålig klocka och samma klass på support.

Orkar du inte läsa allt så skrolla längst ner för kort svar.

Köpte klockan X6 Play från en annan sida (webhallen) än xploras egna och tur var nog det. Inga problem att skicka tillbaka den där.
Problemet är nu abonnemanget som jag försöker utnyttja min ångerrätt på. Har skickat in allt man ska men ingen återkoppling från Xplora än. Sa även upp abonnemanget för vad det verkar på många recensioner här är kontakten obefintlig, så vill inte att det tickar på. Hoppas ändå att min ångerrätt ska gälla. Skicka in det dagen efter jag startat klockan till dotter (som hade sett fram emot en egen Smartwatch).

Så varför ångrade jag mig.
Jo, jag upplevde strul med en massa saker. Delas försvann täckning så det varken gick att ringa eller skicka meddelande stundtals.

Var man hemma och kopplade den mot wifi så hoppade den in och ut ur wifi för att tillslut inte hitta det alls (har UniFi AP som har extremt bra wifi till övriga saker som använder det).
Sen har vi sim-kortets problemet. Helt plötsligt stod det att jag skulle sätta i det igen. Kommer ju med ett sim-kort isatt från börja. Tog ut det och satt i det igen. Funkade igen. Samma sak hände dock dagen därpå.

Låter det som en klocka som du vill sätta på din unge för att kunna hålla kontakt? Det kände iaf inte jag, kommer snarare bli nervvrak av allt krångel. Även för dottern som kanske inte kan nå oss eller för den del vi som föräldrar som inte kan nå henne. Något som Xplora gärna frontar med att man ska kunna hålla kontakt med sitt barn.

Tror Xplora kan ta lärdom av hur Webhallen hanterar support, de svarade snabbt. Verkligen ett skolexempel.

Xploras chatt med fysisk person verkar dock vara obemannad 24/7 och inte de tider de skrivit ut. Mailsupport, återstår att se när de svarar. Telefon orkade jag inte med då kötiden var extrem och jag jobbar de tiderna.

Köp ej denna klocka, jag fick en som var extremt opålitlig och med många fel. Supporten håller samma klass.

24 de agosto de 2025
Classificada 2 em 5 estrelas

Poor customer services

My son had a new x plora watch.
After several attempts to make the subscription work (it was not intuitive), it suddenly stopped working after about 2h of use. He could suddenly not make any calls and had a message that said “your subscription has been blocked for outgoing calls”.

I contacted customer services (they have NO chat function except from chatting with a bot, and no phone nr to call) and it took them more than a week to reply to me! During this time the watch could not be used.

I had this threatening reply from them:
“ I apologise for the delayed response.

We have noticed that your SIM card has been used in a regular phone, which is not permitted under our terms and conditions. As this is the first time we have seen this, we have now reactivated your subscription.

Please note that repeated misuse may result in your subscription being terminated permanently. We ask you to ensure that the SIM card is only used in the intended device.

Please contact us if you have any questions.”

We never used the sim in a regular phone.

I would not recommend anyone to use their products due to their poor customer service.

25 de agosto de 2025

Hi,

Thank you for taking the time to share your experience. We’re sorry to hear that the subscription stopped working shortly after activation and that this resulted in your son being unable to use the watch.

We also regret that the support experience and response time caused frustration, and that the communication you received did not feel clear or reassuring. This is not the experience we aim to provide, especially for a product intended to create safety and peace of mind.

Your feedback is taken seriously and is part of our ongoing work to improve both service availability and communication.

Xplora

Saiba mais sobre outros tipos de opiniões.